1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Terör örgütü PKK/PYD seçim oyununda geri adım attı

Terör örgütü PKK/PYD seçim oyununda geri adım attı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terör örgütü PKK/PYD ve uzantıları, Suriye’nin kuzeyiyle doğusundaki seçim planlarında geri adım attı. 11 Haziran’da yapılması planlanan seçimler ağustos ayına ertelendi. Bu erteleme, Türkiye’nin ilgili ülkelerle yürüttüğü diplomasi sayesinde gerçekleşti.

Türkiye, önce 30 Mayıs’ta daha sonra 11 Haziran’a ertelenen sözde yerel seçime sert tepki gösterdi. Örgüt, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına aykırı olarak Cezire, Deyr Ez Zor, Rakka, Tabka, Fırat, Münbiç ve Afrin bölgelerinde seçim planladı. Türkiye’nin çabaları sonucunda seçim Ağustos 2024’e ertelendi.

Özerk yönetim, 2023’te ilan ettiği Toplumsal Sözleşme ile yerel seçime hazırlandı ancak Türkiye’nin engelleme çabaları sonuç verdi. Türkiye, seçimlerin Suriye’nin toprak bütünlüğüne aykırı olduğunu vurgulayarak uluslararası gözlemci görevlendirilmemesi konusunda ısrar etti.

ABD, sözde seçimlerin istikrarı zedeleyici olduğunu belirterek, Türkiye’nin endişelerini destekledi. Türkiye, meşruiyeti olmayan seçimlerin iptal edilmesi için çabalarını sürdürecek.

Milli Güvenlik Kurulu’nun 28 Mayıs’ta yayınlanan bildirisinde, terör örgütlerine ve destekçilerine net bir mesaj verildi. PKK/PYD/YPG gibi örgütlerin bölgedeki faaliyetlerinin sonlandırılacağı vurgulandı ve Türkiye’nin kararlı bir duruş sergilediği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Terör örgütü PKK/PYD seçim oyununda geri adım attı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin