1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türkiye’nin ikinci astronotu uzaya yola çıkıyor!

Türkiye’nin ikinci astronotu uzaya yola çıkıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuva Cihangir Atasever, Türkiye’nin ikinci astronotu olarak, yarın Virgin Galactic’e ait “VSS Unity” adlı uzay aracı ile yörünge altı araştırma uçuşunu gerçekleştirecek. Atasever, Azerbaycan bayrağı da dahil olmak üzere birçok sembolik eşyayı uzaya götüreceğini belirtti. Uçuş, Ax-3 görevinin bir parçası olarak planlanmış bir eğitim adımıdır ve 7 farklı bilimsel deneyi içerecektir. Bu uçuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK UZAY ve Türkiye Uzay Ajansı tarafından yürütülen bir proje olup uzay araştırmalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Atasever, uzay seferi öncesinde ABD’de çeşitli hazırlıklar yapmış ve eğitimler almıştır. “VSS Unity” adlı uzay aracı ile gerçekleştirilecek olan bu uçuş, Virgin Galactic’in 12’nci uzay seferi olup bu seferden sonra emekliye ayrılacaktır. Uzay aracı, hibrit itki sistemine sahip olup ses hızının 3 katı hıza ulaşabilmektedir. Araç, özel yapım, dört motorlu ve çift gövdeli bir taşıyıcı uçakla havalanmaktadır.

Uzay yolculuğunun detayları arasında 45 bin fit irtifaya erecek ve hibrit roket motoru tarafından 90 kilometre irtifaya ulaşacak bir süreç yer almaktadır. Uçuş sırasında iki uzman pilot eşlik edecek ve güvenli bir yolculuk sağlanacaktır. Virgin Galactic’in önceki uzay uçuşları da hatırlanarak bu uçuşun önemi vurgulanmıştır.

Atasever’in katılacağı “Galactic 07” uçuşu, VSS Unity’nin son ticari uçuşu olması bakımından büyük bir öneme sahiptir. Virgin Galactic, Delta sınıfı yeni nesil uzay gemilerinin üretimine yönelirken, “Galactic 07” uçuşu tarihi bir dönüm noktası olacaktır. Delta sınıfı uzay gemileri, aylık 8 uzay görevini gerçekleştirebilecek kapasiteye sahip olacak şekilde inşa edilmektedir.

Sonuç olarak, Tuva Cihangir Atasever’in yarın gerçekleştireceği uzay seferi Türkiye için önemli bir adımdır ve ülke uzay çalışmalarına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Virgin Galactic’in VSS Unity aracıyla yapılacak olan uçuş, uzayda bilimsel deneylerin yapılmasına ve yeni teknolojilerin geliştirilmesine yönelik bir adım olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin ikinci astronotu uzaya yola çıkıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin