1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Serdar Sertçelik’in İade Süreci Başladı! | Son Dakika Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Serdar Sertçelik’in İade Süreci Başladı! | Son Dakika Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika gelişmesine göre, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının gizli tanığı olan Serdar Sertçelik’in iade süreci ile ilgili bilgi verdi. Belgelerin Macaristan’da olduğunu belirten Bakan Tunç, iadenin yapılmasının beklendiğini ifade etti ve Macaristan’da Sertçelik hakkında 40 günlük geçici bir tutuklama kararı verildiğini hatırlattı.

Kilit isim Serdar Sertçelik’in yakalanması için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İçişleri Bakanlığı’nın çalışmaları sonucunda gerçekleşti. Firari gizli tanık ve suç örgütünün ikinci adamı olan Sertçelik’in yakalanması için özel bir operasyon düzenlendi.

MİT’in Fransa’nın başkenti Paris’te olduğu düşünülen Serdar Sertçelik’in aslında Karadağ’da olduğunu tespit etmesi üzerine Adalet Bakanlığı bilgilendirildi. Bu bilgi üzerine Kırmızı Bülten çıkarılarak Sertçelik için uluslararası arama ve tutuklama kararı alındı.

Sertçelik, Kırmızı Bültenle Arama Kararı çıkarıldığını öğrendikten sonra Kaadağ’dan kaçarak Sırbistan üzerinden Macaristan’a kaçmaya çalıştı. Macaristan sınırındayken sahte pasaport ve kimlik bilgileriyle yakalandı. Karada sahte belgelerle sınırı geçmeye çalışırken yakalanan Sertçelik’in iade işlemleri başlatıldı.

Sertçelik’in Macaristan’da yakalanmasının ardından tutukluluk süresi 6 Temmuz’a kadar uzatıldı. Adalet Bakanlığı ise Sertçelik’in Türkiye’ye iadesi için yasal süreci başlattı. AYM’nin iptal kararlarına ilişkin Bakan Tunç, yetki tartışmalarının söz konusu olmadığını belirtti ve Cumhurbaşkanı’nın devletin ve yürütmenin başı olduğunu vurguladı. Mümin Erol’un tutuklanmasına ilişkin ise “Devletin birliğine yönelik saldırı ve tutumu olmuştur” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Serdar Sertçelik’in İade Süreci Başladı! | Son Dakika Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin