1. Haberler
  2. Spor
  3. Cristiano Ronaldo’nun EURO 2024’teki Yıldız Performansı Göz Kamaştırıyor!

Cristiano Ronaldo’nun EURO 2024’teki Yıldız Performansı Göz Kamaştırıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Portekiz Milli Takımı’nın ünlü oyuncusu Cristiano Ronaldo, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) yer alarak turnuvaya damga vurmaya hazırlanıyor. 39 yaşındaki Ronaldo, şampiyonada forma giymesi durumunda 6 Avrupa Şampiyonası’nda oynayan ilk futbolcu olacak. Daha önce EURO 2004, 2008, 2012, 2016 ve 2020’de mücadele eden deneyimli futbolcu, turnuva tarihinde en çok maç yapma ve en fazla gol atma rekorlarına sahip.

Avrupa Şampiyonası tarihinde 5 turnuvada gol atan tek oyuncu olan Ronaldo, 2024’te rakip fileleri havalandırarak bu rakamı 6’ya çıkarmayı hedefliyor. Turnuva boyunca 14 gol kaydeden Ronaldo, bu alanda Fransız Michel Platini ve İngiliz Alan Shearer ile Fransız Antoine Griezmann’dan ön plandadır. Eleme müsabakaları da dâhil olmak üzere 50 gol atan Ronaldo, bu alanda da diğer rakiplerini geride bırakmış durumda.

Portekizli futbolcu, 25 maçla Avrupa Şampiyonası’nda en çok forma giyen oyuncu unvanına sahip olurken, diğer Portekizli futbolcular Joao Moutinho ve Pepe’yi geride bırakmış durumda. Elemelerle birlikte 64 maça çıkan Ronaldo, bu alanda da tüm rakiplerinin önünde yer alıyor.

39 yaşındaki Ronaldo, kariyerinde birçok rekora imza atmıştır ve 2024’te EURO’da kırabileceği yeni rekorlar da göze çarpıyor. Avusturyalı Ivica Vastic’ten sonra şampiyonada gol atan en yaşlı oyuncu olma şansı bulunan Ronaldo, birçok yaşla ilgili rekoru kırabilir.

Milli takım kariyerinde 21 yıl boyunca 206 kez Portekiz forması giyen Ronaldo, Kuveytli Bader Al-Mutawa’nın rekorunu geride bırakarak en fazla milli maça çıkan isim olmuştur. Ayrıca milli takımında 128 gol atan Ronaldo, bu alanda da tüm zamanların en golcü oyuncusu konumundadır. Real Madrid tarihinin en golcü oyuncusu ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en çok maça çıkan ve en fazla gol atan futbolcusu olan Ronaldo, futbol kariyerinde birçok başarıya imza atmıştır. EURO 2024’te de performansını sürdürerek yeni rekorlara imza atmaya hazırlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cristiano Ronaldo’nun EURO 2024’teki Yıldız Performansı Göz Kamaştırıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin