1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Anayasa Mahkemesi’nin Kararlarıyla Türkiye’nin Kanunsuzluğu Ortaya Çıktı: Ne Olacak Şimdi?

Anayasa Mahkemesi’nin Kararlarıyla Türkiye’nin Kanunsuzluğu Ortaya Çıktı: Ne Olacak Şimdi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de hukuk ve demokrasi krizi devam ediyor. Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin kararları, ülkenin hukuksuz yönetildiğini ortaya koydu. Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması, üniversitelere atamalar ve diğer konularda yasa dışılıkların yaşandığı belirtildi.

TEK ADAM SİSTEMİ eleştirileri de devam ediyor. Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla, Cumhurbaşkanının yetkilerini aşan uygulamaları hukuka aykırı bulundu. Meclis’in yeni yasalar çıkarması gerektiği vurgulanan yazılarda, demokrasi ve hukukun gerekliliği üzerinde duruldu.

Siayasette “Yumuşama” ve “Normalleşme” adımları atılmasına rağmen, hukuksuzlukların sürdüğü belirtiliyor. Yargı ve medya özgürlüğü konularında yaşanan sıkıntılar vurgulanırken, ülkede demokratik normların yerine getirilmediği ifade ediliyor.

Sonayla, Türkiye’nin hukuk ve demokrasi konularında yaşadığı sorunların çözümüne yönelik gelişmeler yakından takip ediliyor. Mevcut durumun, ülkenin geleceği açısından önemli olduğu belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anayasa Mahkemesi’nin Kararlarıyla Türkiye’nin Kanunsuzluğu Ortaya Çıktı: Ne Olacak Şimdi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin