1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yunanistan, Türkiye İle Sınırında Sınır Geçiş Tatbikatı Yaptı!

Yunanistan, Türkiye İle Sınırında Sınır Geçiş Tatbikatı Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan, Batı Trakya’da Türkiye ile sınırında sınır geçiş tatbikatı gerçekleştirdi. Meriç Nehri’nin sıfır noktasında yapılan tatbikata ABD, Mısır, Ermenistan, Bulgaristan, İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi gözlemcileri de katıldı. Tatbikatta ağır silahlar da kullanıldı.

“Tatbikat merkezi İskeçe’de bulunan 4. Kolordu’ya bağlı 31’inci Motorlu Piyade Tugayı, 1’inci Ordu Havacılık Tugayı, 730’uncu Köprücü Taburu ve 744’üncü Köprücü Bölüğü katıldı. Tatbikatın amacı, personelin paletli ve tekerlekli araçların seyir nesneleri ve modern savaş ortamı koşulları altında su engellerini geçme tekniği konusunda eğitim almalarıydı.

Tatbikatın son aşaması, Meriç Nehri’nin neredeyse sıfır noktasına yakın bir bölgede kurulan bir gözlem çadırında gerçekleşti. Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) komutanı Korgeneral Georgios Kostidis, 1. Ordu / AB-OHQ komutanı Korgeneral Dimokritos Konstandakos, 4’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Stavros Papastathopulos ve Ordu Destek Yüksek Askeri Komutanlığı (ASDYS) komutanı Korgeneral Dimitrios Bolomitis’in yanı sıra ABD, Mısır, Ermenistan, Bulgaristan, İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi gözlemcileri de izledi.

Tatbikatın adı “Nehir Rotası” olarak belirlendi. Katılımcılar, paletli ve tekerlekli araçların su engellerini geçme tekniği konusunda gerçekçi bir eğitim aldılar. Bu tatbikat, Türkiye’ye yakın sınır bölgesinde gerçekleşti ve çok sayıda ülkenin askeri yetkilileri ve gözlemcileri tarafından takip edildi.

Tatbikatta ağır silahlar da kullanıldı ve askerler, modern savaş ortamı koşullarında nasıl hareket edeceklerini ve su engellerini nasıl aşacaklarını uygulamalı olarak öğrendiler. Bu tür tatbikatlar, askeri birliklerin hazırlıklı olmalarını sağlamak ve olası savaş durumlarında en iyi şekilde mücadele etmelerine yardımcı olmak için düzenlenmektedir. Gözlemciler, tatbikatı yakından takip ederek askeri birimlerin performansını değerlendirdiler. Bu tür uluslararası tatbikatlar, ülkeler arasındaki işbirliğini artırmak ve bölgesel güvenliği sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan, Türkiye İle Sınırında Sınır Geçiş Tatbikatı Yaptı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin