1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Malezya ile Devletten Devlete Savunma İş Birliği Anlaşması

Malezya ile Devletten Devlete Savunma İş Birliği Anlaşması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda gerçekleşen törene Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Kaya, Mustafa Murat Şeker, Hüseyin Avşar ve Gökhan Uçar ile Malezya Savunma Bakanlığı ve Malezya İçişleri Bakanlığı heyetleri ve sektör temsilcileri katıldı.

SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Mutabakat Zaptı (MoU) İmza ve Kabul Mektubu (LoA) Takdim Töreni kapsamında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün, Türkiye ile Malezya arasında imzalanan “Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı” (MoU) ve Kıyı Görev Gemisi (Littoral Mission Ship) Batch 2 Projesi’nin Kabul Mektubu (LoA) Takdim Töreni’ne birlikte şahitlik ediyoruz. Malezya ile savunma ürünlerinin tedarikine ilişkin imzalanan Mutabakat Zaptı (MoU), Türkiye ile dost ve müttefik ülke Malezya arasında yeni bir stratejik ortaklık döneminin başlangıcını müjdeliyor. Malezya’nın savunma ürünlerinin tedarikine yönelik bu MoU belgesi, Türk Savunma Sanayii’nin geldiği noktayı ve müttefiklerimizin bize duyduğu güveni göstermektedir.

Ayrıca, bugün takdim edilen LMS Batch 2 Projesi, iki ülke arasında deniz platformları alanında uzun vadeli bir iş birliğinin başlangıcıdır. Bu proje başarılı bir şekilde tamamlanırsa, Malezya Kraliyet Donanması’nın gelecekteki projelerinde Türk savunma sanayiinin çözüm ortağı olarak öncelikli olarak yer alacaktır. Gelecekte dost ve müttefik ülkelerle ortak geliştirme, üretim, teknoloji transferi ve kazan-kazan modellerini güçlendirerek sürdüreceğiz. Türkiye’nin Yeni Yüzyılında, sahip olduğumuz teknoloji, bilgi birikimi ve uzmanlığımızı dost ve kardeş ülkelerle paylaşarak, birlikte gelişeceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malezya ile Devletten Devlete Savunma İş Birliği Anlaşması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin