1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan ve Özel Görüşmesi Siyasette ‘Normalleşme Süreci’ Başlattı!

Erdoğan ve Özel Görüşmesi Siyasette ‘Normalleşme Süreci’ Başlattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sürecinin ardından 2 Mayıs’ta AKP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti. Bu ziyaret, AKP ile CHP liderleri arasında 8 yıl aradan sonra gerçekleşen bir buluşma olarak dikkat çekti. Görüşme, 1.5 saat sürdü ve ardından siyasette “normalleşme süreci” tartışmalarına neden oldu.
Görüşmeden yaklaşık 40 gün sonra Erdoğan, Özel’e iade-i ziyarette bulundu ve yine 90 dakika süren bir görüşme gerçekleşti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bu buluşma sonrasında yaptığı açıklamada Erdoğan’ın diyalog zemininin güçlendirilmesini arzuladığını belirtti.

Çelik’in açıklamalarına göre, görüşme sonrasında diyalog ortamının sürdürülmesinin olumlu karşılandığı ve toplumda bu durumun memnuniyetle karşılandığı vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasette diyalog zemininin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi ve Türk siyasi hayatında bu tablonun ortaya çıkmasını olumlu bulduğunu ifade etti.

Yeni anayasa konusunda Erdoğan’ın darbe anayasasından kurtulmak için geniş bir siyasi uzlaşma içinde olunması gerektiğini belirttiği aktarıldı. Türkiye’yi kucaklayan toplumsal bir sözleşme olarak yeni anayasanın önemine vurgu yapıldı.

Ekonomi başlığı altında yapılan görüşmede, Erdoğan orta vadeli program ve 12. Kalkınma Programı’nın kazanımlarının korunacağını vurguladı. Programa zarar verecek adımlardan kaçınılacağını ifade etti ve CHP’den Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bilgi verebileceğini belirtti.

Kayyum tartışmasına da açıklık getirildi. Erdoğan, hangi partiden olursa olsun millete hizmet eden her belediye başkanına destek vereceklerini ancak terör örgütlerine destek verenlerin görevden alınacağını belirtti. Bu konuda toptancı bir tutumdan ziyade, somut delillere dayanarak hareket edeceklerini ve milletten aldığı yetkiyi millete hizmet için kullanan belediye başkanlarının hangi partiden olduklarının önemli olmadığını vurguladı. Bu tutumun, devlet olmanın gereğine uygun olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan ve Özel Görüşmesi Siyasette ‘Normalleşme Süreci’ Başlattı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin