1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankasıyla 3 Yıllık Ülke Programını Başlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankasıyla 3 Yıllık Ülke Programını Başlattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Asya Altyapı Yatırım Bankası (AAYB) ile gerçekleştirdikleri görüşme sonucunda, gelecek üç yılı kapsayacak olan ilk Ülke Programı hazırlıklarına başladıklarını duyurdu. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından AAYB Başkanı olan Jin Liqun ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, Jin Liqun’u Bakanlıkta ağırlayarak, Türkiye’nin kalkınma önceliklerine destek veren AAYB’nin, kuruluşundan bu yana Türkiye’ye 4,5 milyar dolar finansman sağladığını belirtti.

Bakan Şimşek, gerçekleşen görüşmenin içeriği hakkında şu bilgileri verdi: “Görüşmede, önümüzdeki 3 yılı kapsayacak olan AAYB’nin ilk Ülke Programı hazırlıklarına başladık. Uluslararası finansal kuruluşların yatırım yaptığı önde gelen ülkeler arasında yer almayı sürdürmek adına güçlü ekonomi programımızı devam ettireceğiz.”

Mehmet Şimşek, Türkiye’nin AAYB’nin kurucu üyelerinden biri olması nedeniyle, Banka ile ilişkilerini ve işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. AAYB Başkanı Jin Liqun’u ağırlayarak gerçekleştirdikleri görüşmenin verimli geçtiğini belirten Bakan Şimşek, Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda AAYB’nin sunduğu finansal desteğin önemine vurgu yaptı. AAYB’nin 2016 yılında kurulmasının ardından Türkiye’ye sağladığı 4,5 milyar dolarlık finansmanın ülkenin altyapı yatırımları ve ekonomik büyümesine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye’nin AAYB ile birlikte çalışmaya devam ederek, uluslararası finans kuruluşları arasında öncü bir konumda yer almayı hedeflediklerini belirtti. Şimşek, AAYB’nin gelecek üç yıl için hazırladıkları Ülke Programı içerisinde Türkiye’nin kalkınma önceliklerine uygun projelerin finansmanını sağlayarak ekonomik büyümeye destek olacaklarını açıkladı. Ayrıca güçlü ekonomi politikalarıyla uluslararası yatırımcıların ve finansal kuruluşların güvenini kazanarak Türkiye’yi önde gelen yatırım yapılan ülkeler arasında konumlandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankasıyla 3 Yıllık Ülke Programını Başlattı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin