1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücrete Ara Zam Yapılmazsa İşçilerin Alım Gücü Eriyecek!

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılmazsa İşçilerin Alım Gücü Eriyecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyonun artmasıyla birlikte asgari ücretin alım gücünün azaldığı ve temmuz ayında 13 bin liranın altına düşeceği öngörülmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştur. Işıkhan, asgari ücrete zam olmayacağını belirtmiş ve emekli maaşları için temmuzu işaret etmiştir. Ancak, yapılan ankete göre enflasyonun artarak devam etmesi halinde asgari ücretin alım gücü düşmeye devam edecektir.

Daha önce 2022 ve 2023 yıllarında asgari ücrete ara zam yapıldığı bilinmektedir. 2022 yılında asgari ücret temmuz ayında yüzde 29,3 oranında arttırılarak 5 bin 500 TL’ye çıkarılmıştır. 2023 yılında ise asgari ücret yüzde 54,5 artırılarak 8 bin 506 TL olarak belirlenmiş, temmuz ayında yapılan yüzde 34’lük ara zamla birlikte 11 bin 402 TL olmuştur. 2024 yılında ise asgari ücret yüzde 49 artışla 17 bin 2 TL’ye yükseltilmiştir.

Özgür Özel ise asgari ücrete zam yapılması gerektiğini vurgulamıştır. Özel, Türkiye’nin demokratik isteği ve hukuki öngörülebilirliği sağlaması gerektiğini belirtmiş ve asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini savunmuştur. Ayrıca, küçük esnaf, KOBİ’ler ve ihracatçıların da desteklenmesi gerektiğini dile getirmiştir.

Enflasyonun hızla yükselmesiyle birlikte asgari ücretin alım gücünün azalması, milyonlarca çalışanı etkilemektedir. Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmazsa alım gücü daha da düşeceği için hükümetin bu konuda önlem alması gerekmektedir. Ekonomik verilerin iyi gitmesine rağmen enflasyonun artması, asgari ücretin daha da erimesine neden olabileceği için tedbirlerin alınması önemlidir.

Sonuç olarak, asgari ücrete ara zam yapılmaması halinde alım gücünün erimesi ve enflasyonun artmasıyla birlikte milyonlarca çalışanın maddi açıdan zor durumda kalabileceği görülmektedir. Hükümetin bu konuda gerekli adımları atması ve asgari ücretin güncellenmesi gerekmektedir.Ülkenin ekonomik durumunu düzeltebilmek için asgari ücretin alım gücünü korumak ve artırmak önemli bir adım olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Asgari Ücrete Ara Zam Yapılmazsa İşçilerin Alım Gücü Eriyecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin