1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Volkswagen, Elektrikli Araçları Geri Plana Attı: İşte Yeni Plan!

Volkswagen, Elektrikli Araçları Geri Plana Attı: İşte Yeni Plan!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Volkswagen, yaklaşık 180 milyar euroluk elektrikli araç yatırımı planını revize ederek içten yanmalı motorların geliştirilmesine kaydırmaya karar verdi. Avrupa ve dünya genelinde elektrikli araç talebinde yaşanan yavaşlama, şirketi stratejilerini yeniden düşünmeye yöneltti. Özellikle Çin pazarında istediği başarıyı elde edemeyen Volkswagen, bazı planlarını iptal etti. Bu iptal edilen planlar arasında 2 milyar euroluk yatırım ile kurulacak olan PowerCo tesislerinden biri de bulunuyordu.

Volkswagen Grubu Mali İşler ve Operasyon Direktörü Arno Antlitz tarafından yapılan açıklamaya göre, geçen yıl yapılan tahminler doğrultusunda 2030’a kadar Avrupa’da elektrikli araçların satışlarının yüzde 80’ini oluşturacağı öngörülmüştü. Ancak yaşanan gelişmeler ve ID modellerinin beklenen satış rakamlarına ulaşamaması, şirketin stratejisini değiştirmesine neden oldu. Bu strateji değişikliği kapsamında, elektrikli araçlar için ayrılan bütçenin üçte biri içten yanmalı motorların geliştirilmesine harcanacak.

İptal edilen planlar arasında yer alan 2 milyar euroluk yatırımın yanı sıra, Volkswagen’un elektrikli araç üretimindeki büyük planları da gözden geçirilecek gibi görünüyor. Şirket, özellikle Çin pazarında beklentilerini karşılayamadığı için stratejilerini tekrar değerlendirme kararı aldı. Bunun yanı sıra, Avrupa ve dünya genelinde elektrikli araç talebindeki yavaşlama da Volkswagen’u alternatif planlar yapmaya itti.

Volkswagen’un elektrikli araç sektöründeki öncü konumu göz önüne alındığında, şirketin stratejik kararları sektör genelinde de yankı uyandırmaktadır. İçten yanmalı motorların hala önemli bir rol oynadığı ve elektrikli araç teknolojisinin henüz tam anlamıyla oturmadığı düşünüldüğünde, Volkswagen’un bu kararı sektörde dikkat çekecek etkilere yol açabilir.Şirketin gelecek dönemde hangi adımları atacağı ve nasıl bir strateji izleyeceği ise merak konusu olarak takip edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Volkswagen, Elektrikli Araçları Geri Plana Attı: İşte Yeni Plan!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin