1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Volvo’nun Yaptırımlardan Kurtulmak İçin Elektrikli Otomobil Üretimini Belçika’ya Kaydıracağı İddia Ediliyor!

Volvo’nun Yaptırımlardan Kurtulmak İçin Elektrikli Otomobil Üretimini Belçika’ya Kaydıracağı İddia Ediliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, son aylarda EX30, XC40 Recharge ve C40 Recharge gibi elektrikli SUV modellerine ek olarak bir başka elektrikli otomobil daha piyasaya sürdü. Marka, 2024 yılının ilk çeyreğinde bu otomobili Türkiye dahil birçok ülkede satışa sunmayı hedefliyordu. Ancak, Türkiye’nin getirdiği yeni düzenlemeler Volvo’nun planlarını değiştirdi. 29 Kasım 2023 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ” adlı düzenleme, Çin’den Türkiye’ye getirilecek elektrikli otomobillere kısıtlamalar getiriyordu.

Bu düzenleme, Çin gibi ülkelerden getirilen elektrikli otomobillerin Türkiye’ye girişini zorlaştırıyordu. Örneğin, Çin’de üretilen bir elektrikli otomobilin Türkiye’ye gelmesi için o markanın Türkiye’de en az 20 yetkili servis açması gerekiyordu. Volvo, Türkiye’nin getirdiği bu kısıtlamalar nedeniyle EX30 modelinin ülkemize gelmesini iptal etmek zorunda kaldı. Ayrıca Avrupa ülkeleri de Çin’den ithal edilen otomobillere ek vergiler getirmeye başladı. Bu durum, markaların Çin’deki üretimlerini Avrupa’ya kaydırmalarına neden oldu.

Volvo’nun, son dönemde üretimini Çin’den Avrupa’ya taşımaya başladığı iddia edildi. Özellikle de en yeni elektrikli modelleri olan EX30 ve EX90’ın üretimini Çin’den Belçika’ya taşıma kararı aldığı konuşuluyordu. Hatta bazı modellerin üretiminin, özellikle İngiltere’ye gönderilecek olanların da Belçika’ya aktarılacağı söyleniyordu. Volvo’nun üretiminin Çin’den Belçika’ya kaydırılması, EX30 gibi modellerin yeniden Türkiye’ye gelişini de kolaylaştırabilir.

Volvo’nun elektrikli otomobil üretimini Çin’den Avrupa’ya taşıma kararı, sadece Türkiye’deki düzenlemeler nedeniyle değil aynı zamanda Avrupa’daki ek vergilendirmelerin etkisiyle de alınmış olabilir. Markanın EX30 gibi yeni modelleri Avrupa’ya taşıması, belki de Türkiye’ye getirilme ihtimalini artırmış olabilir. Bu süreçte Volvo’nun, Avrupa ve Türkiye pazarında nasıl bir strateji izleyeceği ve elektrikli otomobiller konusundaki gelecek planları merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Volvo’nun Yaptırımlardan Kurtulmak İçin Elektrikli Otomobil Üretimini Belçika’ya Kaydıracağı İddia Ediliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin