1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kurban Bayramı Arefe Günü İbadetleri ve Dualar!

Kurban Bayramı Arefe Günü İbadetleri ve Dualar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, yarın Kurban Bayramı arefesi olacak ve 16 Haziran’da bayram başlayacak. Vatandaşlar, Arefe gününde yapılacak ibadetleri ve okunacak duaları merak ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı’nda oruç tutmanın müstehap olduğunu belirtiyor. Hz. Peygamber’in Zilhicce’nin ilk dokuz gününü oruçla geçirdiği rivayet edildiği için, bu günlerin oruçlu geçirilmesi tavsiye edilir. Ancak kurban bayramında oruç tutulmaz. Arefe gününde imsaktan itibaren bir şey yemeyip o günün ilk yemeğini kurban etinden yemek ise müstehaptır.

Arefe gününde yapılacak ibadetler arasında duha namazı, tesbih namazı ve şükür namazı yer alır. Ayrıca tövbe istiğfar, salavat, kelime-i tevhid okumak da tavsiye edilir. İhlas Suresi okumak da önemli bir ibadettir. Peygamber Efendimiz, Arefe Günü yapılan duaların en kabul edilir olduğunu belirtmiştir.

Arefe gününde, tövbe namazı kılınması önerilir. İkindi namazını kıldıktan ve Arefe Duasına başlamadan önce göğün altında iki rekat namaz kılmalı ve günahlar itiraf edilerek tövbe edilmelidir. Ayrıca öğlen ve ikindi namazlarını da zeval vaktinde kılmalı ve 4 rekat namaz kılmalıdır.

Peygamber Efendimiz’in Arefe gününde okuduğu dua da önemlidir. Bu duanın içeriği Allah’a kalbin, gözün, kulağın, sağın, solun, üstün, altın, önün, arkamın nurlandırılmasını istemektedir. Bu dua aynı zamanda bedenin de nurlandırılmasını talep etmektedir.

Arefe gününde 100’er kez okunması tavsiye edilen dualar arasında Bismillahirrahmanirrahim duası, Kul hüvellahü ehad duası ve Allahümme salli ala Muhammedin duası bulunmaktadır. Bu duaların okunması ve ibadetlerin yerine getirilmesi, Arefe gününün bereketinden ve sevabından yararlanmayı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurban Bayramı Arefe Günü İbadetleri ve Dualar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin