1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ‘Şasi Numaralarıyla Oyun Oynadılar, Gözaltındaki 12 Şüpheliden 4’ü Tutuklandı’

‘Şasi Numaralarıyla Oyun Oynadılar, Gözaltındaki 12 Şüpheliden 4’ü Tutuklandı’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışından getirilen otomobilleri yurt içindeki hasarlı araçların şasi numaraları ile değiştirip, satarak haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, deprem gibi afetlerde ağır hasar görmüş araçların şasi numaralarının kullanılarak, yurt dışından getirilen araçlarla değiştirildiği bilgisine ulaştı. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, 3 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda 10 Haziran’da harekete geçen polis, İzmir merkezli İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Manisa, Eskişehir ve Ankara illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Şebekenin lideri olduğu iddia edilen Y.A. ile yurt dışı lideri olduğu belirtilen E.G. dahil 12 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, 20 araç, 4 motor bloku, 10 elektronik motor beyni, 1 yurt dışından getirilen araca ait şasi demiri, 1 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek ile birlikte çok sayıda plaka, tescil belgesi ve belge ele geçirildi.

Polisteki işlemlerinin ardından 4 şüpheli serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise Y.A., E.G., B.A., M.O.T., T.G., Ş.B., T.T. ve M.A. sabah saatlerinde ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘sahtecilik’ ve ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında ele geçirilen araçlar emniyet bahçesinde sergilendi.

İzmir merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışından getirilen otomobillerin yurt içindeki hasarlı araçların şasi numaraları ile değiştirip, haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 12 şüpheliden 4’ü, emniyette verdikleri ifadelerin ardından serbest bırakılırken, E.G., B.A., T.G. ve Y.A. tutuklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Şasi Numaralarıyla Oyun Oynadılar, Gözaltındaki 12 Şüpheliden 4’ü Tutuklandı’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin