1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Marmara Bölgesi’ne Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı!

Marmara Bölgesi’ne Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin çeşitli bölgelerinde farklı hava koşullarının yaşanacağı belirtildi. İç ve batı kesimlerde parçalı bulutlu bir hava hakim olurken, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olması tahmin ediliyor.

Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz’de kuvvetli yağışların görülmesi beklenirken, aynı bölgelerde rüzgarın da kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli bir şekilde eseceği belirtiliyor. Ayrıca, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

MGM’nin uyarılarına göre, yarın öğleden sonra Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Bu yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Kuvvetli rüzgarların ise İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

Bölgelere göre hava durumu tahminlerine bakıldığında, Marmara Bölgesi’nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak ve yerel sağanak yağışlar görülecektir. Bu yağışların yer yer kuvvetli olabileceği belirtilmektedir. Diğer bir yandan Ege Bölgesi’nde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, İç Anadolu’da da yerel sağanak yağışlar görüleceği tahmin edilmektedir.

Batı Karadeniz’de de benzer şekilde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olurken, bölge genelinde yerel sağanak yağışlar beklenmektedir. Yağışların yer yer kuvvetli olması beklenen bu bölgelerde de dikkatli olunması gerekmektedir. Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde de benzer şekilde yerel sağanak yağışlar görüleceği belirtilmektedir.

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde ise az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir. Bu bölgelerde yağış beklenmemektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmara Bölgesi’ne Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin