1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Las Vegas’tan Sonra Bir İlki Gerçekleştiren Birleşik Arap Emirlikleri: Ras Al Khaimah’ta Dev Kumarhane Projesi!

Las Vegas’tan Sonra Bir İlki Gerçekleştiren Birleşik Arap Emirlikleri: Ras Al Khaimah’ta Dev Kumarhane Projesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Wynn Resorts, Las Vegas’lı kumarhane işletmecisi, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 4 milyar dolar değerindeki bir tatil köyünü açma planları yaparken, bölgede beş yıldızlı tatil köyleri, mağazalar ve villaların inşaatlarında çalışan işçilerin yoğunluğu artmaya başladı. 2,7 kilometrekarelik Marjan Adaları, Ras Al Khaimah (RAK) emirliğine bağlı ve yapay olarak inşa edilmiş olup uzun süredir kullanılamamıştı. Ancak şimdi Marjan Adaları, çeşitli geliştiricilerin yönetiminde en az 20 farklı projeye ev sahipliği yapmaktadır. Dubai’nin ünlü Palm Jumeirah’sının yarısı büyüklüğündeki Marjan Adaları’ndaki inşaat projelerinin toplam maliyetinin milyarlarca doları bulması beklenmektedir.

RAK’ın küçük uluslararası havaalanı, 2027 yılına kadar yılda 2 milyon yolcu kapasitesine ulaşmayı hedeflemektedir. Projede en dikkat çekici bölüm ise kumarhanedir. Wynn’in inşa ettiği 1500 odalı tatil köyü ve kumarhane projesi 2027’de açılacak ve bölgenin turizminin hızla büyümesine katkı sağlaması beklenmektedir. Normal şartlarda BAE’de kumar oynamak yasaktır ancak RAK bölgesindeki kumarhane projesi, turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayabilir.

Kumarın şeriat kurallarına göre yasak olduğu BAE için kumarhane projesi önemli bir değişiklik olarak görülmektedir. Diğer Arap ülkelerinde kumar yaygın değilken BAE’nin kumarı legal hale getirmek için bir komisyon oluşturduğu ancak henüz yasal bir adım atılmadığı bildirildi. Dubai Investments PJSC’nin CEO’su, Wynn kumarhanesinin Marjan Adaları için önemli bir adım olduğunu belirterek, bölgenin turizminin hızla büyümesi beklentisini dile getirdi.

Marjan Adaları’nda toplam 9 bin otel odası ve aynı sayıda evin inşa edilmesi planlanmaktadır. Şu anda adalarda 3 bin 52 odalı altı otel ve yaklaşık 3 bin ev bulunmaktadır. Marjan Adaları, kalabalık şehirlerden uzaklaşmak isteyenler için bir kaçış noktası olarak tanımlanmaktadır. RAK’ta alkolün yasal olması ve bölgeye özellikle Rus ve Çinli turistlerin ilgi göstermesi, bölgenin turizm potansiyelini artırmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Las Vegas’tan Sonra Bir İlki Gerçekleştiren Birleşik Arap Emirlikleri: Ras Al Khaimah’ta Dev Kumarhane Projesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin