1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’ın Yeni Anayasa Çağrısı: Muhalefetten Destek Bekleniyor

Erdoğan’ın Yeni Anayasa Çağrısı: Muhalefetten Destek Bekleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa vurgusunu her konuşmasında dile getiriyor ve muhalefet partileri ile demokratik kitle örgütlerine yeni anayasa sürecine katkı çağrısında bulunuyor.

Ancak, Erdoğan’ın bu tavrı Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmaması konusunda atılan adımlarla eleştiriliyor ve samimi bulunmuyor. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile gerçekleştirdiği görüşmede yeni anayasa konusunu gündeme getirdi.

Kulislerde konuşulanlara göre, Erdoğan görüşmede Özel’den yeni anayasa konusunda destek istedi. Ancak Özel mevcut anayasaya uyulması gerektiğini vurgulayarak yeni anayasa konusundaki tutumunu belirtti.

Muhalif partiler, cumhurbaşkanı seçimlerinin 7 yılda bir yapılması ve cumhurbaşkanının tarafsız olması gibi konularda ısrar ediyor. Cumhur İttifakı ise mevcut cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devamı ve cumhurbaşkanı seçimlerinin 5 yılda bir yapılmasından yana tavır sergiliyor.

AKP, yeni anayasayı seçimsiz 4 yıl içinde topluma kazandırmayı hedefliyor. Bunun için parlamentoda 360 milletvekilinin referandum için “evet” demesi gerekiyor. Ancak Cumhur İttifakı’nın parlamentodaki toplam milletvekili sayısı 315 olduğundan, iktidarın yeni anayasa için en az 45 milletvekiline ihtiyacı var.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, parlamenter sistemden yana olduklarını açıklarken, AKP’nin yeni anayasa için gerekli olan 45 milletvekili için CHP ile ilişkilerini sıcak tutacağı konuşuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Yeni Anayasa Çağrısı: Muhalefetten Destek Bekleniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin