1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hataylılar Kurban Bayramı’nda Deprem Şehitliğine Akın Etti, Gözyaşları Sel Oldu

Hataylılar Kurban Bayramı’nda Deprem Şehitliğine Akın Etti, Gözyaşları Sel Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk, depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen hala yaşadıkları kaybın acısını hissetmekte. Özellikle Kurban Bayramı gibi önemli bir dönemde sevdiklerini kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle mezar ziyaretleri gerçekleştirmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Hataylılar, yaşadıkları acıyı paylaşmak ve sevdiklerini anmak amacıyla mezarlıklara akın ettiler.

Depremde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak ve ruhlarına dua etmek için Narlıca Deprem Şehitliği, Asri Mezarlığı, Çankaya ve Karaağaç mezarlıklarına yoğun bir ziyaretçi akını yaşandı. Halk, dualarını okurken göz yaşlarını tutamadı ve yaşadıkları acının hala tazeliğini koruduğunu gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, özellikle Hatay’da büyük yıkımlara ve kayıplara sebep olmuştu. Hataylılar, o gün yaşadıkları depremin hala etkilerini hissetmekte ve kaybettikleri yakınlarının ardından dua etmek, anmak istemektedir. Bu sebeple Kurban Bayramı öncesinde mezar ziyaretleri gerçekleştirenlerin sayısı oldukça fazla.

Antakya ilçesinde bulunan Narlıca Deprem Şehitliği ve Asri Mezarlığı ile İskenderun ilçesindeki Çankaya ve Karaağaç mezarlıkları, ziyaretçilerin akınına uğradı. Dualar eşliğinde yapılan ziyaretlerde, depremde kaybedilenlerin ruhlarına dua edilirken, göz yaşları sel oldu. Hataylılar, yaşadıkları acının hala geçmediğini ve sevdiklerini özlemle anmaya devam ettiklerini gösterdiler.

Depremin yıkıcı etkileriyle sarsılan Hatay, hala acılarını unutamamış durumda. Kurban Bayramı öncesi mezar ziyaretleri gerçekleştirenlerin büyük çoğunluğu, yaşadıkları kaybın acısını hala hissetmekte ve bu acıyı paylaşmak amacıyla mezarlıklara akın etmektedir. Hataylılar, dualar eşliğinde sevdiklerini anarken, yaşanan depremin kaybettikleri üzerindeki etkisini gözler önüne sermektedirler.

Hatay, deprem sonrası toparlanma sürecinde hala zorluğunu yaşarken, halkı da yaşadıkları acıyı unutmamakta kararlı. Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirilen mezar ziyaretleri, depremin yaralarının hala taze olduğunu ve unutulmadığını göstermektedir. Hataylılar, dualarla sevdiklerini anarken, yaşadıkları acının izlerini yüreklerinde taşıdıklarını bir kez daha göstermişlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hataylılar Kurban Bayramı’nda Deprem Şehitliğine Akın Etti, Gözyaşları Sel Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin