1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fidan: Türkiye, Ukrayna’nın Toprak Bütünlüğüne Bağlıdır

Fidan: Türkiye, Ukrayna’nın Toprak Bütünlüğüne Bağlıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsviçre’de gerçekleşen Ukrayna Barış Konferansı’nda Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine verdiği önemi vurguladı.

Fidan konuşmasında, Avrupa’nın ortasında devam eden ve 500 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği yıkıcı Ukrayna savaşına dikkat çekerek, olası risklerin arttığını belirtti. Coğrafi olarak başlayan savaşın sınırları aşabileceğini, küresel düzeyde kutuplaşmanın arttığını ve savaşın kitle imha silahlarını içerebileceğini söyleyen Fidan, Rusya’nın da konferansta bulunması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin barış çabalarına destek verdiğini vurgulayan Fidan, İstanbul görüşmeleri ve Karadeniz Tahıl Girişimi gibi diplomasi ve müzakerelerin ilerlemesine katkı sağlayan adımların önemine işaret etti. Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını desteklemeye devam edeceğini belirten Fidan, Türkiye’nin barış vizyonunun gerçekçi, kapsayıcı ve uygulanabilir olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsviçre’nin ev sahipliği yaptığı Ukrayna Barış Konferansı’na katılmak üzere Nidwalden kantonundaki Bürgenstock kasabasına gitti. Zirvede Türkiye’yi temsil eden Fidan, İsviçre Konfederasyon Başkanı Viola Amherd ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından karşılandı. Konferansın yapılacağı salona geçen Fidan, liderlerle fotoğraf çektirdikten sonra çalışmalarına başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fidan: Türkiye, Ukrayna’nın Toprak Bütünlüğüne Bağlıdır
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin