1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “İnsanlığın barış ve güvenlik özlemleri sekteye uğradı”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “İnsanlığın barış ve güvenlik özlemleri sekteye uğradı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberlerine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, insanlığın barış ve güvenlik özlemlerinin sekteye uğradığı bir döneme işaret etti. Manevi zayıflıkların, yardımlaşma zaaflarının ve empati eksikliğinin dünya genelinde yaygın olduğunu belirtti. Uluslararası düzenin ahlaken, hukuken ve vicdanen ciddi sarsıntılar yaşadığına dikkat çekerek, bu durumun insanlığın yaşadığı manevi krizle birleştiğini vurguladı. Bahçeli, asıl kurtuluş reçetesinin insan haklarına ve evrensel hukuk ilkelerine bağlılık olduğunu dile getirdi.

MHP Genel Başkanı, soykırım suçunun açıkça işlendiği bir dünyada insani miras ve emanetlere saygı göstermenin ve sadakatten bahsetmenin anlamsız olduğunu belirtti. İnsanları katledilen bir dünyanın medeniyet ve hürriyet vaatlerinin gerçek olmadığını ifade etti. Aynı zamanda, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekerek, Türkiye’nin hedefleri umutları yeşerten bir görüntü çizdiğini ve ekonomik toparlanmanın göründüğünü söyledi. Ülkede normal olmayan herhangi bir durumun olmadığını ve milletin art niyetleri fark edeceğine inandığını ifade etti.

Devlet Bahçeli, kutuplaşmayı derinleştirmeye çalışanların milletin gözünden kaçamayacaklarını ve ağırlaşacaklarını belirtti. Bayramın barış, sevgi, hürmet ve kardeşlik anlamına geldiğini vurgulayan Bahçeli, bu değerlerin tek taraflı olamayacağının altını çizdi. Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyleyerek, Türkiye’nin maruz kaldığı zorlukların ancak milletin dayanıklılığı ve birliğiyle aşılabileceğini ifade etti.

MHP lideri, Kurban Bayramı’nın manevi zenginliğiyle yeni bir uzlaşma sürecinin yollarını açabileceğini, saygı ve sevgiye dayalı bir dönemin başlatılması gerektiğini belirtti. Herkesin, iç dünyasını ve ilişkilerini değerlendirmesi çağrısında bulunan Bahçeli, birlik ve beraberlik içinde hareket ettikçe güçleneceklerini vurguladı. Türk milletinin birlik içinde güçlü olduğunu ve bölünmeyi planlayanların başarılı olamayacağını ifade eden Bahçeli, tüm vatandaşlara güvenli bir bayram geçirmeleri çağrısında bulundu. Son olarak, şehit ailelerine, Türk-İslam alemine ve tüm Türk vatandaşlarına en içten dileklerinde bulunarak Kurban Bayramlarını kutladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “İnsanlığın barış ve güvenlik özlemleri sekteye uğradı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin