1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya ve İtalya’da Yaptığı Görüşmelerde Neler Konuşuldu? – Tüm Detaylar Haberinizde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya ve İtalya’da Yaptığı Görüşmelerde Neler Konuşuldu? – Tüm Detaylar Haberinizde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan, İspanya’daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 12-14 Haziran tarihleri arasında Madrid’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Kralı 6. Felipe ile ilk gün ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile ikinci gün bir araya geldi. Başbakan Sanchez’le yapılan görüşmede, Hükümetlerarası Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı gerçekleştirildi ve ilişkilerin tüm yönleriyle gözden geçirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya ile imzalanan 12 yeni anlaşma ile ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirdiklerini belirtti. Savunma sanayi iş birliği konusunda TCG Anadolu’nun önemine vurgu yaptı ve bir üst seviyeye geçme kararı aldıklarını açıkladı. Bölgesel konuların ele alındığı toplantılarda, İspanya’nın Filistin’e verdiği destek takdire şayan olarak değerlendirildi.

Erdoğan, Avrupa Parlamentosu seçimlerinin Türkiye’nin kaygılarını haklı çıkardığını ifade etti. İspanya ile birlikte Medeniyetler İttifakı’nda ortak hazırlık yapacaklarını belirtti. İtalya’ya geçerek G20 Liderler Zirvesi’ne katılan Erdoğan, Afrika ve Akdeniz ile Yapay Zeka ve Enerji konularında görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı. Gazze’deki acil ateşkes çağrısını yineleyen Erdoğan, mevcut uluslararası sistemin Filistin konusunda sınıfta kaldığını belirtti.

Erdoğan’a gazetecilerin yönelttiği sorular arasında Türkiye ile İspanya arasındaki ilişkilerin ve Filistin meselesindeki ortak tavırların dünya ve insanlık için ne vadedeceği ve ABD’nin Gazze’deki ateşkes planının İsrail tarafından nasıl karşılanacağı konuları yer aldı. Erdoğan, Amerika’nın İsrail’in artan şımarıklığından rahatsız olabileceğini ve Filistin’e verilecek desteklerin BM Güvenlik Konseyi’ni etkileyeceğini belirtti.

Suriye’de terör örgütünün tertiplediği sözde seçim konusunda rahat davranılmayacağını söyleyen Erdoğan, Suriye’nin teröristlerin hareket etmesine izin vermeyeceğini vurguladı. Eurofighter meselesinin de gündeme geldiği İspanya ziyaretinde, Almanya’nın blokajının aşılması konusunda gerekli adımların atılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İspanya ve İtalya ziyaretleri, Türkiye’nin dış politikadaki kararlılığını ve bölgesel konulardaki hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Erdoğan’ın yapılan anlaşmalar ve alınan kararlarla Türkiye’nin uluslararası alandaki liderliğini ve etkisini artırmaya devam edeceği görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya ve İtalya’da Yaptığı Görüşmelerde Neler Konuşuldu? – Tüm Detaylar Haberinizde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin