1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. 1 Mayıs Taksim Kararına İtiraz, Tutukluların Çağrısı ve Çakırözer’in Açıklamaları

1 Mayıs Taksim Kararına İtiraz, Tutukluların Çağrısı ve Çakırözer’in Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına izin verilmemesi sonrasında çıkan olaylar ve operasyonlar hakkında bilgi verildi. Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen Taksim’de kutlama yapılmasına engel olanlar öğrencileri Marmara Cezaevi’nde tutukladı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tutuklu öğrencileri ziyaret ederek onlarla görüştü. Tutuklu öğrencilerden Berkan Bütün ve Alev Palo, cezaevi koşullarındaki hukuksuzlukları dile getirdi.

Bütün, cezaevi koşullarında yaşadığı sıkıntıları anlatırken, özellikle sınavlara katılım ve iletişim haklarının engellendiğini belirtti. Alev Palo ise sınavlara katılamadığı için bursunu kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Tutukluların haklarının ihlal edildiğini vurgulayan Palo, destek çağrısında bulundu.

Çakırözer, cezaevi ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamalarda, tutuklu öğrencilerin Anayasal haklarının kullanılmasının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Adalet Bakanı’na çağrıda bulunan Çakırözer, tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını talep etti.

Ayrıca, gazeteci Elif Akkuş’un da Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu olduğu ve yaşadığı hukuksuzlukları mahkemede anlatmaya hazırlandığı bilgisi verildi. Akkuş, TRT yönetimine ilişkin iddiaları gündeme getirdikten sonra hedef alınmış ve tutuklanmıştı. Çakırözer’in ziyaretiyle Akkuş’un yaşadığı zorluklar da gündeme taşındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1 Mayıs Taksim Kararına İtiraz, Tutukluların Çağrısı ve Çakırözer’in Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin