1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Filistin Açıklaması: “Kurban Bayramı Buruk Geçiyor!”

Erdoğan’dan Filistin Açıklaması: “Kurban Bayramı Buruk Geçiyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Teşkilatı ile bayramlaşma programında konuştu. Erdoğan, Kurban Bayramı’nın Filistin topraklarında yaşanan katliamların gölgesinde geçtiğini belirterek 76 yıldır işgal, zulüm ve sistematik katliamlara maruz kalan Filistin halkının barışa hasret olduğunu vurguladı. İsrail’in Filistinlilere uyguladığı şiddetin yürekleri dağladığını söyledi.

Erdoğan, İsrail’in kana susamışlığına karşı dünyanın tedbir alması gerektiğini, Netanyahu’nun durdurulması gerektiğini ifade etti. Dostluk ve barışın tesis edilmesini arzuladıklarını belirten Erdoğan, AK Parti’nin halın ve hakkın rızasını kazanmak için mücadele verdiğini vurguladı. Gerilim, kavga ve münakaşa peşinde olmadıklarını, millete hizmet yolunda olduklarını söyledi. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini koruyup geleceğe odaklanması gerektiğine inandıklarını belirtti.

Erdoğan, muhalefetin yıkıcı diline eleştiri yaparak, yapıcı, birleştirici bir üslup benimsemesi gerektiğini söyledi. Cumhur İttifakı’nın ülkenin birliğini ve kardeşliğini teminat altına aldığını belirten Erdoğan, ittifakın güçlü olmasıyla Türkiye’nin güvende olacağını vurguladı. Fitne çıkaranlara fırsat vermeyeceklerini ve ittifaklarının surlarında gedik açılmasına engel olacaklarını ifade etti.

Erdoğan, seçimsiz 4 yılı dolu dolu geçirerek Türkiye’nin geleceği için çalışacaklarını söyledi. Geleceğe odaklanmak için seçimlerin yarattığı gerilimli atmosferi geride bırakmak gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin seçimler nedeniyle kaybedecek bir günü dahi olamayacağını belirtti.

Erdoğan’ın konuşması, Filistin’deki acıya dikkat çekerek, İsrail’in şiddetini eleştiren, barış ve birlik çağrısı yapan, muhalefeti yapıcı olmaya çağıran ve Cumhur İttifakı’nın önemini vurgulayan bir mesaj içeriyordu. Erdoğan, Türkiye’nin geleceğine odaklanılması gerektiğini belirtirken, Fitne çıkaranlara fırsat vermeyeceklerini net bir şekilde ifade etti. Bu açıklamalar, yaklaşan süreçte siyasetin yönünü şekillendirecek önemli birer ipucu olarak değerlendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Filistin Açıklaması: “Kurban Bayramı Buruk Geçiyor!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin