1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP ve DEM Parti Heyeti Buluşmasında Kayyum Kararı Eleştirildi: “Demokrasi Adına Utanç Verici!”

CHP ve DEM Parti Heyeti Buluşmasında Kayyum Kararı Eleştirildi: “Demokrasi Adına Utanç Verici!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Deniz Yücel önderliğinde CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Çiğdem Gegegoğlu ve Gençlik Kolları Genel Saymanı’ndan oluşan CHP heyeti, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde siyasi parti heyetlerini ağırladı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, MYK Üyesi Umut Vedat Açar ve PM Üyesi İhsan Seylan’dan oluşan DEM Parti heyetiyle gerçekleşen ziyarette, CHP ve DEM Parti arasında “kayyum” konusu gündeme geldi.

Deniz Yücel, yapılan açıklamada demokrasiye olan saygının önemine vurgu yaparak, seçim sonuçlarına saygı duyulması gerektiğini belirtti. 31 Mart seçimlerinde bazı illerde başarı elde edildiğine ancak bu durumun sorgulanabilir olduğuna değindi. Kayyum uygulamasının demokrasiye aykırı olduğunu dile getirerek, seçilen belediye meclis üyelerinin bulunduğu belediyelere keyfi uygulanmaması gerektiğini söyledi.

Sevilay Çelenk ise yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşanan adaletsizliklere dikkat çekerek, özellikle eğitim alanında Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenlerle ilgili yaptığı skandal açıklamaya değindi. Aynı zamanda belediye meclislerinin kendi içinde kararlar alabileceğini ancak bu durumun normal bir uygulama olmadığını belirtti. Çelenk, Türkiye’deki demokrasi ve adalet sorunlarına vurgu yaparak, YSK’nın sorunları çözmede yetersiz kaldığını ifade etti.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Türkiye’nin normalleşmesi adına atılan adımların önemine değinerek, iletişim, diyalog, ortak akıl, istişare ve uzlaşmanın demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu söyledi. Ancak, normalleşme sürecine rağmen bazı sorunların devam ettiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamalarının endişe verici olduğunu ifade etti. Bakanın eğitim sistemiyle ilgili kararlarının bilim ve akıl dışı olduğunu belirten Yücel, bu konuda gereken düzeltmelerin yapılacağını vurguladı.

Bu buluşmada siyasi partiler arasında kayyum konusu ele alındı ve Türkiye’deki demokrasi ve adalet sorunları üzerinde duruldu. Özellikle eğitim alanında yaşanan skandal açıklamalar ve adaletsiz uygulamaların eleştirilmesiyle, Türkiye’nin demokratik ve adil bir yönetim anlayışına sahip olması gerekliliği vurgulandı. Siyasi partiler arasında diyalog ve uzlaşma önemli bir yer tutarken, ülkenin demokratik değerlerine uygun adımların atılmasının önemi vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP ve DEM Parti Heyeti Buluşmasında Kayyum Kararı Eleştirildi: “Demokrasi Adına Utanç Verici!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin