1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Akdeniz Üniversitesi Mezunlarından Macera Dolu Meslek: Endüstriyel Dağcılar

Akdeniz Üniversitesi Mezunlarından Macera Dolu Meslek: Endüstriyel Dağcılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da bir grup üniversite mezunu işlerinden vazgeçip endüstriyel dağcılığı tercih etti. Bu grup 5 arkadaş, halat ve karabina ile metrelerce yüksekte çalışarak geçimlerini sağlıyor. Ailelerinin başlangıçta endişe duyduğu bu işte, yüksek binalarda temizlikten tamir işlerine kadar geniş bir yelpazede çalışıyorlar.

Akdeniz Üniversitesi’nde Mağara Araştırma Topluluğu’nda tanışan bu arkadaşlar, hayatlarını değiştiren bir deneyim yaşadılar. Mağaralarda halatlarla iniş yaparak endüstriyel dağcılığı keşfeden grup, bu alanda uzmanlaştı. Yüksek binaların dış cephe işlerinde temizlik, boya, tadilat ve arıza tespiti gibi işleri üstlenen endüstriyel dağcılar, halat ve karabinaya güveniyorlar. Başlangıçta ailelerinin endişelerine rağmen, ilerleyen zamanlarda onları ikna eden bu grup, artık sadece Antalya’da değil Mersin’deki termik santralde de görev alıyor.

Makine Mühendisliği öğrencisi olan Furkan Varol, endüstriyel dağcılıktan kazandığı parayla okul harçlığını karşılıyor. Mesleği hobi olarak başlayan Varol, ailesinin ilk başta tepki gösterdiği işini şimdi sevdiğini belirtiyor. İletişim Fakültesi mezunu Ulaş Nair ise memleketine dönmek yerine Antalya’da yaşamayı tercih etti ve endüstriyel dağcılık mesleğine başladı. Nair, ailesinin endişeli olduğunu ancak işine ve ekipmanlarına güvendiğini söylüyor.

Endüstriyel dağcıları izleyen Mustafa Büyüközer, bu işin herkesin yapabileceği bir iş olmadığını vurguluyor. Gençleri tebrik eden Büyüközer, kendi çocuğunun bu işi yapmak istemesi durumunda onay vermesinin zor olacağını belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akdeniz Üniversitesi Mezunlarından Macera Dolu Meslek: Endüstriyel Dağcılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin