1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Ucuz ev kiralarken dikkat edin

Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Ucuz ev kiralarken dikkat edin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Şubesi Başkanı Neşet Gündüz, tüketicileri uyararak gerçekte var olmayan konutları internet üzerinde uygun fiyatlarla kiralayan ve kapora talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Gündüz, kiralık konut arayanların evi öncelikle görmeleri, tapu sahibiyle görüşmeleri veya emlakçı aracılığıyla kira işlemlerini gerçekleştirecekleri zaman vekalet almaları gerektiğini vurguladı.

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarındaki artış nedeniyle bütçesine uygun ev arayanların internette sahte ilanlarla dolandırıldığını belirten Gündüz, dolandırıcıların kurulan bağlantı sonrasında kapora talep ettiklerini ve mağduriyet yaşattıklarını ifade etti. Havale yoluyla kapora ödenmesinin ardından ilanların kaldırıldığını ve telefon numaralarının iptal edildiğini söyleyen Gündüz, bu durumdan mağdur olanların savcılığa veya tüketici hakları derneklerine başvurmaları gerektiğini belirtti.

Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi Başkanı Gündüz, internet üzerinde ucuz araç veya kiralık konut ilanlarının cazip gelebileceğini ancak dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Gündüz, dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, yapılan kapora ödemelerinin geri alınmasının zor olduğunu ifade etti. Emlak veya otomobil alımı yapacak kişilere ekspertiz yaptırmalarını ve ödemelerini banka aracılığıyla yapmalarını önemle belirtti.

Ev kiralama sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri aktaran Gündüz, ilan verenlerin kapora taleplerine karşı dikkatli olunması gerektiğini ve ödeme yapmadan önce gayrimenkulu veya aracı görmenin önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca tapu sahibine doğrudan ödeme yapılması gerektiğini ve kira işlemlerinde yetkilendirme ve meslek odası üyeliklerinin kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Gündüz, tüketicilerin kira veya depozito ödemeleri yapmadan önce bu gibi detayları dikkatlice incelemeleri gerektiğini hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Ucuz ev kiralarken dikkat edin
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin