1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara’da FETÖ’nün Avukat Yapılanması! Hapis Cezasıyla Yüz Yüze!

Ankara’da FETÖ’nün Avukat Yapılanması! Hapis Cezasıyla Yüz Yüze!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün ‘güncel avukat yapılanması’ içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen, avukat Kübra G. hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, örgütün haberleşme programı ByLock ve mail içeriklerine ilişkin yapılan araştırmada, Kübra G. ve babası Adil G.’nin üzerine kayıtlı bir GSM hattı olduğu belirlendi. FETÖ, avukat yapılanması için ‘renklendirme’ yöntemini kullanırken, hukuk fakültesi öğrencilerini farklı düşünce yapılarına sahip sivil toplum kuruluşlarına yönlendiriyordu.

Kübra G.’ye ait kayıtlarda suç unsuru içeren görüşmelerin yer aldığı tespit edildi. Teknik ve fiziki takip tutanaklarına göre, Kübra G. farklı ofislerde çalışan Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı sanıklarından Semih Yıldız’ın avukatı Erdem Semih Yıldız, avukat H. K. E., M.K. ve M.M.A. ile iletişim halinde olduğu ve birlikte hareket ettiği belirlendi. Ayrıca, söz konusu kişilerle örgütsel faaliyetlerde bulunarak çözülme sürecini uzatmaya çalıştığı ifade edildi. Kübra G.’nin baktığı davalardan hesabına herhangi bir para girişinin olmadığı da tespit edildi. Mahkemede savunma yapan Kübra G., Zaman Gazetesi yazarı Ali Ünal’ın yeğeni ve avukatı olan A.S.Ü. ile ortak olduklarını belirtirken, konuşma içeriklerinin dosyalara ait olduğunu iddia etti.

Örgütün avukat yapılanmasına dair yürütülen soruşturmada, avukatlık mesleğini kullanarak örgütün illegal faaliyetlerini sürdürdüğü ve örgütsel hiyerarşiye dahil olduğu belirlendi. Kübra G.’nin avukatlık faaliyetleri sırasında örgütsel emirleri yerine getirdiği ve örgüt üyeleriyle irtibatta olduğu iddia edildi. Ayrıca, örgütün avukat yapılanması içinde yer aldığı belirtilen diğer şahıslarla koordineli olarak hareket ettiği ve örgütün amaçları doğrultusunda faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, avukat Kübra G. hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Örgütün avukat yapılanmasına dair yapılan araştırmalarda, Kübra G.’nin örgütsel faaliyetlerde bulunduğu ve örgüt üyeleriyle iş birliği yaptığı belirlendi. Mahkeme sürecinde iddiaları reddeden Kübra G., suçlamaları kabul etmedi ve masum olduğunu savundu. Davanın ilerleyen süreçte hangi sonuçla sonuçlanacağı ise merak konusu oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da FETÖ’nün Avukat Yapılanması! Hapis Cezasıyla Yüz Yüze!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin