1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İZMİR’DE KADIN CİNAYETİ: ACILI AİLE ADALETİ BEKLİYOR

İZMİR’DE KADIN CİNAYETİ: ACILI AİLE ADALETİ BEKLİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Konak ilçesinde, 8 Mart tarihinde saat 23.30 sıralarında meydana gelen olayda, aynı yemek şirketinde çalışan Oya Taran ile kızı İlayda Alkan, ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için gittikleri eğlence mekanından dönüş yolunda dinlenmek için bir bankta oturmuşlardı. Bu sırada, bir hastanede veri giriş memuru olan Yunus Yılmaz tarafından bıçaklı saldırıya uğradılar. Anne ve kızı ile saldırgan arasında yaşanan arbedede her üçü de yaralandılar.

Çevredekilerin ihbarı üzer hinneye sağlık ekipleri, yaralıları Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Ancak tüm müdahalelere rağmen İlayda Alkan hayatını kaybetti. Genç kız, olaydan bir gün sonra Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şüpheli Yunus Yılmaz, olay günü mahalle bekçileri tarafından yakalandı ve hastanedeki tedavisinin ardından Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. İlk ifadesinde alkollü olduğunu ve tartışmanın nedenini hatırlamadığını belirten Yılmaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianamede, Yunus Yılmaz’a ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ‘kadına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13-20 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

Olayın ardından İlayda Alkan’ın annesi Oya Tarhan, kızının doğum gününü annesi Gülay Tarhan ile kabristanda kutladı. İlayda’nın mezarına giyemediği gelinliğin duvağını seren ve duygusal anlar yaşayan Tarhan, adaletin yerini bulmasını umut etti. Ayrıca, kızının mezarına bıraktığı pastayla da acısını ifade etti.

Gülay Tarhan ise torunu İlayda’yı büyüttüğünü ve genç kızın 21 yaşına gireceği günü göremediği için üzgün olduğunu belirtti. Adaletin yerini bulmasını dileyen anneanne, İlayda’nın annesinin gece gündüz çalışarak onu büyüttüğünü söyledi ve hayatının yarım kaldığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İZMİR’DE KADIN CİNAYETİ: ACILI AİLE ADALETİ BEKLİYOR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin