1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. OYAK’ın Nema Payı Skandalı: Emekli Askerler Şokta!

OYAK’ın Nema Payı Skandalı: Emekli Askerler Şokta!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin zorunlu üye olduğu ve her ay maaşlarından yüzde 10 oranında üyelik aidatı kesen bir kurum olarak biliniyor. Ancak, son açıklanan nema oranıyla ilgili tepkiler gündemde. Yazar Barış Terkoğlu’nun ortaya çıkardığı olayda, emekli askerler yıllarca yatırım yaptıkları şirketin kar marjlarının oldukça altında nema payı alması konusunda rahatsızlık duydu.

Eski Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok, nema payının yüzde 77,1 olarak açıklanmasına tepki göstererek, Cumhuriyet TV yayınında konuya ilişkin detayları paylaştı. OYAK’ın konut üretimi de yaptığını hatırlatan Üçok, OYAK’a ödedikleri yüzde 10’luk aidatın yanı sıra Konut Biriktirme Ön Fonu’na da maaşlarının yüzde 10’unu yatıran personelin konut alma isteğine dikkat çekti. Üçok, KBÖF’ün 200 bin üyesi olduğunu vurgulayarak, son OYAK Genel Kurulu’nda alınan kararla emekli TSK personelinin maaşlarıyla yapılan konutları satın alamadığını anlattı.

Emekli albayların konut alımı için öncelik haklarını kullanmak istediği sırada saldırıya uğradığı bilgisini veren Üçok, konutların değerlenmesi nedeniyle müteahhitlerin ilgisinin arttığını belirtti. Geçen yıl yaşanan bir olayda, üç emekli albayın, diğer kişilerle sıraya girerek konut alımını yapmak istedikleri esnada darp edildiklerini öne sürdü. Üçok, OYAK üyelerinin kendi paralarıyla yapılan konutları satın alabilmek için mücadele etmek zorunda kaldıklarını ve bu durumun geçmişte ayrıcalık tanınan bir durumun kaldırılmasından kaynaklandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
OYAK’ın Nema Payı Skandalı: Emekli Askerler Şokta!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin