1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Veteriner Hekimler Yangın Bölgesinde Hayvanları Kurtarmaya Devam Ediyor!

Veteriner Hekimler Yangın Bölgesinde Hayvanları Kurtarmaya Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Veterinerliği Birliği, Diyarbakır Veteriner Hekimler Odası ve Mardin Hekimler Odası’nın başkanları, gönüllü veteriner hekimler ve veteriner sağlık teknikerleri, yangın sahasında çalışma yürütmektedir. Çalışmalar, Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve il tarım ve orman müdürlükleri ile birlikte koordineli bir şekilde devam etmektedir.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır’da kurtarma çalışmaları yürüten Oda Başkanlığı, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile sürekli iletişim halindedir. Durumla ilgili bilgi veren açıklamada, yangında en çok etkilenen bölgede özellikle koyunlar olmak üzere yaklaşık 500 hayvanın öldüğü ve çok sayıda hayvanın yaralandığı belirtilmiştir. Ne yazık ki yaban hayvanları hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır.

Açıklamada ayrıca, yangın bölgesinde bulunan yaralı hayvanlar için yapılması gerekenler sıralanmıştır. Hayvanlar duman ve yangın riskinden uzaklaştırılmalı ve sıcak bir bölgeye alınarak vücut ısısının korunması sağlanmalıdır. Yanık bölgelerinin ılık su ile yıkanması ve steril bir bezle sarılması önerilmektedir. Hayvanların hareketleri kısıtlanmalı ve en yakın veteriner hekime en kısa sürede ulaştırılmalıdır.

Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Ali Süleymanoğlu, yangın bölgesindeki son durumu aktarmıştır. Süleymanoğlu, köyde bulunan 50 gönüllü veteriner hekim ile yaralı hayvanlara müdahale ettiklerini belirtmiş ve ağır yaralı hayvanların kesime sevk edileceğini açıklamıştır. Toplamda 504 hayvan ölmüş ve 214 hayvan ağır yaralı olarak tespit edilmiştir. Ulaşılmayan hayvan kalmadığını belirten Süleymanoğlu, insanların yaralı hayvanları taşıyarak veteriner hekimlerin müdahalesini beklemeleri gerektiğini vurgulamıştır.

Yangın esnasında hayvanlara yapılacak müdahalelerin, hayvanların sağlığına zarar verebileceği uyarısında bulunan Süleymanoğlu, gerekli müdahalelerin veteriner hekimler tarafından yapılması gerektiğini dile getirmiştir. Bu süreçte, yardım ekiplerinin gelmesi beklenmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Veteriner Hekimler Yangın Bölgesinde Hayvanları Kurtarmaya Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin