1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Bayram Tatili: Sahiller Dolup Taştı

İstanbul’da Bayram Tatili: Sahiller Dolup Taştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son günlerinde yerli ve yabancı vatandaşlar, trafik yoğunluğunun az olması fırsatını değerlendirerek sahillere akın etti. Bazıları ailesiyle birlikte gölgede piknik yaparken bazıları denizin tadını çıkardı. Halk plajlarında Cankurtaran, tuvalet ve duş gibi hizmetlerin bulunmasıyla kalabalık oluştu ve çocuklu aileler sıcak havada plajları tercih etti. Küçükçekmece’de bulunan Menekşe Plajı’nda yoğunluk dikkat çekti ve İstanbul’un farklı ilçelerinden gelenler de ücretsiz plaja ulaştı.

Tatilcilerin geride çöp bıraktığı 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar İstanbul sahillerini ve piknik alanlarını doldurdu. Menekşe Plajı’nda vatandaşların akın etmesiyle çevre ilçelerden gelenler bıraktıkları çöp yığınlarıyla dikkat çekti.

Özellikle sıcakların artmasıyla İstanbul’da plajlara akın eden vatandaşlar, dalgaların ve akıntının büyüdüğü sahillere dikkat etmeli. Plajlarda can güvenliğini sağlamak amacıyla cankurtaranlar çeşitli ekipmanlarla hazır bir şekilde beklerken, boğulma vakalarına karşı hazırlıklı oluyorlar.

Türkiye maçlarını takip etmek isteyen vatandaşlar için Avrupa Futbol Şampiyonası’nda sahillere dev ekranlar kuruldu. Türkiye ve Portekiz maçını açık havada serin bir şekilde takip etmek isteyenler için saat 19.00’da ekranlar başlayacak.

Irak vatandaşı Estera Ahmed, Büyükçekmece Plajı’nda denizin keyfini çıkarırken memnuniyetini belirtti. Arkadaşı Emine Ali ise hizmetlerden memnun olduklarını söyleyerek geçen yıllara göre büyük bir değişim olduğunu belirtti. Cankurtaran Görkem Keleş, boğulma vakalarında ilk müdahalenin kendileri tarafından yapıldığını ve suyun temiz olması durumunda kalp masajı bile yapabildiklerini ifade etti.

Bakırköy’den gelen Ali İhsan İşler, maddi imkansızlıklar nedeniyle tatil için Büyükçekmece Plajı’nı tercih ettiklerini belirtirken, Kerima Sahe denizden ve hizmetlerden memnuniyetini dile getirdi. Belediye temizlik işleri çalışanı Bahri Yaşar ise temizlik konusunda duyarlı olunması gerektiğini ve çevre temizliğinde herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Bayram Tatili: Sahiller Dolup Taştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin