1. Haberler
  2. Spor
  3. Belçika, Romanya’yı 2-0 Mağlup Ederek EURO 2024’te İlk Galibiyetini Aldı!

Belçika, Romanya’yı 2-0 Mağlup Ederek EURO 2024’te İlk Galibiyetini Aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu’nun 2. maçında, Belçika ile Romanya arasında Köln, Almanya’daki Cologne Stadyumu’nda oynanan maçta Belçika, Romanya’yı 2-0 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Polonyalı hakem Szymon Marciniak’ın yönettiği maça hızlı başlayan Belçika, 2. dakikada Romelu Lukaku’nun asistiyle Youri Tielemans’ın golüyle 1-0 öne geçti. Bu gol ilk yarının da skoru oldu. 63. dakikada Lukaku’nun golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 80. dakikada ise kaleci ile karşı karşıya kalan Kevin De Bruyne, farkı 2’ye çıkaran golü attı. Maçta başka gol olmayınca Belçika sahadan 2-0 galip ayrıldı ve E Grubu’nda bulunan bütün takımlar 3 puanla haftayı tamamladı.

Öte yandan, Trabzonspor’un kadrosuna kattığı Romanyalı golcü Denis Draguş, maçın 81. dakikasında yerini Denis Alibec’e bıraktı. EURO 2024’te A Grubu’nun bugünkü programı şu şekilde:
– 22.00 İskoçya – Macaristan
– 22.00 İsviçre – Almanya

Belçika’nın galibiyetiyle E Grubu’nda öne geçmesi, turnuvanın heyecanını artırdı. Romanya’nın ise açılış maçında aldığı yenilgiyi telafi etmek için sonraki maçlara odaklanması bekleniyor. EURO 2024 turnuvasının heyecanı ve rekabeti her geçen gün artarken, futbolseverler maçları heyecanla beklemeye devam ediyorlar.ünde, Belçika’nın aldığı galibiyet, takımın turnuvadaki performansı açısından olumlu bir sinyal verirken, Romanya’nın ise gruptan çıkma şansını daha da zorlaştırdı. Maçın sonucu, grup sıralamasını etkileyecek ve diğer maçlara olan motivasyonu belirleyecektir. EURO 2024, futbol tutkunlarını ekran başına kilitlemeye devam ederken, heyecanın doruk noktasına ulaşması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Belçika, Romanya’yı 2-0 Mağlup Ederek EURO 2024’te İlk Galibiyetini Aldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin