1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırılarını Anlatan Hacı Kadınlardan Dokunaklı Dua Mesajı

İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırılarını Anlatan Hacı Kadınlardan Dokunaklı Dua Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistinli hacıların, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelmelerine rağmen, ülkelerindeki zorlu yaşam şartlarını unutamadıkları ortaya çıktı. Gazze’de yaşanan İsrail saldırıları ve ablukanın ardından, 7 bin Filistinli’nin Mısır ve Ürdün üzerinden Suudi Arabistan’a gelerek hac vazifesini yerine getirdiği belirtildi. Medine’de kılınan cuma namazında, Mescid-i Nebi ve bahçesini dolduran hacılar, Gazzeli kardeşleri için dua ettiler.

45 yaşındaki Menan, Gazze’de yaşanan trajediyi gözleri dolu dolu anlattı. Hamas’a yapılan saldırının savaşı büyüttüğünü savunurken, “Gazze yıllardır İsrail’in ablukası altındaydı. Evler yıkılıyor, çocuklar ölüyordu. Yahudilere karşı vatanımızı savunuyorduk” dedi. İsrail’in Filistin’i terk etmeye zorlamasına rağmen, Filistinli kadınlar ülkelerini terk etmeyeceklerini ve vatanlarını savunmaya devam edeceklerini vurguladılar. Hac sürecinde Müslümanların Filistin için dua etmesinden duydukları mutluluğu dile getirirken, zaferin sadece Allah’tan geleceğine inandıklarını belirttiler.

Filistinli kadınlar, Türkiye’nin Filistin halkının yanında durduğunu takdirle karşıladıklarını fakat diğer devletlerin sadece sessiz kaldığını ifade etti. Gazze’de yaşanan soykırımın dünya tarafından görüldüğünü belirterek, insaniyetin bittiğini ve halkların hükümetlerinden ayrı ele alınması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin soykırımın durdurulması için gösterdiği çabaları takdir eden Filistinli kadınlar, diğer devletlerin sessizliğine ve insanlık dışı tavırlarına karşı isyan ettiler.

Filistinli hacılar, savaşın devam etmesine rağmen umutlarını kaybetmediklerini ve Allah’a sığınarak zaferin geleceğine inandıklarını dile getirdi. Mekke ve Medine’de hacca gelen Müslümanların Filistin için dua etmelerinden etkilendiklerini belirten kadınlar, savaş döngüsünün sadece Allah’ın müdahalesiyle sona erebileceğini düşündüklerini aktardılar. Türkiye’nin Filistin’e sağladığı destekten dolayı minnettar olduklarını belirten Filistinli kadınlar, diğer devletlerin ise sessizliğine tepki göstererek, Türkiye’nin insani yardımlarından dolayı teşekkür ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırılarını Anlatan Hacı Kadınlardan Dokunaklı Dua Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin