1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yangında 14 kişi yaşamını yitirdi: Diyarbakır-Mardin yangınında son durum

Yangında 14 kişi yaşamını yitirdi: Diyarbakır-Mardin yangınında son durum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çınar ilçesine bağlı Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran akşamı başlayan ve rüzgarın etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesine doğru yayılan yangın, yerleşim alanlarına da sıçradı. Bu yangında Şehmus Demir, Mazhar Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Azad Yılmaz, Resul Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Bugdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, İsmail Yardımcı, Sinan Deviren, Kerime Erdenli ve Fadıl Demir hayatını kaybetti.

Ayrıca yangında 556 küçükbaş hayvan telef olurken, 250 yaralı hayvan Et ve Süt Kurumu’na gönderildi ve 120 hayvan da veterinere tedavi için sevk edildi.

Yangında hayatını kaybeden 3 kişiden biri olan Zekiye Erdenli’nin cenazesi, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yangın sonucunda Diyarbakır’da 8 bin 100, Mardin’de ise 7 bin dönüm arazi zarar gördü. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına devam ederken, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, yaraların sarılması için 3 milyon lira kaynak aktarılacağını duyurdu. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı ise yangının çıkış nedeniyle soruşturma başlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yangında 14 kişi yaşamını yitirdi: Diyarbakır-Mardin yangınında son durum
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin