1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe Arasındaki Görüşme Detayları Ortaya Çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe Arasındaki Görüşme Detayları Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, bakanlıkta gerçekleştirdikleri 4 saat 18 dakikalık görüşmenin ardından basın mensuplarıyla buluştu. Görüşmede Karatepe, asgari ücret ile emekli aylıklarına zam yapılmasını ve vergi paketini ele alacaklarını ifade etti.

Karatepe, görüşmede iktidarın sorumluluğunu paylaşmayacaklarını ve milletin acil sorunlarını gündeme getireceklerini belirtti. Dört ana talebi iletmek üzere görüşmeye gittiklerini söyleyen Karatepe, asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarına artış, tarımsal desteklerin artırılması ve vergide adaletsizliğin giderilmesi konularını ele aldıklarını açıkladı.

Ekonomik politikaların yüksek gelir gruplarını desteklediğini, zenginlerin zenginleştiği fakirlerin ise yoksullaştığı bir dönemde olduklarını vurgulayan Karatepe, asgari ücretin daha fazla artırılması gerektiğini ve emekli aylıklarının yetersiz olduğunu belirtti. Ayrıca, vergi adaletsizliğinin giderilmesi ve tarımsal desteklerin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Tarımsal desteklerin yetersiz olduğunu ve tarımsal ithalatın arttığını ifade eden Karatepe, buğday ve çay için açıklanan fiyatların düşük olduğunu belirtti. Vergi sistemine dair de değerlendirmelerde bulunan Karatepe, düşük gelirli vatandaşların vergi yükünün ağır olduğunu ve vergi sisteminin adaletsiz olduğunu söyledi.

Kamu özel işbirliği projelerinin maliyetlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Karatepe, şirketlerin vergilendirilmesi gerektiğini ve verginin yüksek gelir gruplarından alınması gerektiğini belirtti. TÜİK’in verilerine ilişkin de eleştirilerde bulunan Karatepe, verilerin şeffaf şekilde paylaşılması gerektiğini ve enflasyon sepetindeki mal ve hizmetlerin fiyatlarının açıklanmasını talep etti.

Son olarak, yurt dışı çıkış harcının kaldırılması gerektiğini ve tarım ürünlerindeki KDV istisnasının devam etmesi gerektiğini belirten Karatepe, süreci yakından takip edeceklerini ve halkın çıkarları doğrultusunda hareket edeceklerini vurguladı. Talepleriyle ilgili olumlu adımlar atılması durumunda tekrar bir araya gelebileceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe Arasındaki Görüşme Detayları Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin