1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hakan Fidan’dan Dış Politika Değerlendirmesi

Hakan Fidan’dan Dış Politika Değerlendirmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanının açıklamaları, milli güvenlik sistemine odaklanmış bir kişilik olduğunu ve Dışişleri Bakanlığı ile MİT arasındaki farkları vurguluyor. Ayrıca, Ukrayna Barış Konferansı hakkında bilgi veriyor ve Brics ülkeleri ile ilişkilerin önemine değiniyor.

Bakan Fidan, uluslararası ilişkilerdeki aktörlerle yapılan görüşmelerde Brics ülkeleri ile ilişkilerin önemine vurgu yapıyor. Brics’in ekonomik platformunu, AB’den farklılıklarını ve ülkemizin dış politika rotasını etkileyen unsurları ele alıyor.

Ayrıca, dolara karşı çalışmaların olduğunu belirtiyor ve AB ile olan ilişkilerin seyrinin önemine değiniyor. NATO’daki askeri ittifak konusu ve ekonomik ittifak alanının somut hale gelmediğini ifade ediyor.

Son olarak, Putin’le gerçekleştirilen görüşmenin detaylarını paylaşıyor ve Ukrayna meselesindeki endişelerini dile getiriyor. Savaşın yayılması durumunda nükleer silahlar gibi tehlikelerin artabileceğine dikkat çekiyor ve müzakere sürecinin önemini vurguluyor. Ayrıca, Avrupa ve ABD’deki seçimlerin beklendiğini ve tarafların barışı, müzakereyi ve diyaloğu savunmaya devam ettiğini belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakan Fidan’dan Dış Politika Değerlendirmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin