1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İSO 500 Listesine Togg da Dahil Oldu! Detaylar Haberimizde!

İSO 500 Listesine Togg da Dahil Oldu! Detaylar Haberimizde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sanayi Odası (İSO), her yıl düzenlediği ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500)’ araştırmasının sonuçlarını bugün açıkladı. Bu yılın listesinde Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Togg) de yer aldı. Togg, 2023 yılında 24,3 milyar TL’lik üretimden satış rakamıyla listeye 42. sıradan giriş yaptı.

Togg’un finansal verileri ise İSO 500 listesinde gizli tutuldu. Dosyada şirketin özkaynak, aktifleri, dönem kâr/zarar rakamı ve çalışan sayısı gibi detayları yer almadı. Ancak bilinen bir gerçek var, Togg’un Gemlik’teki fabrikasında Ekim 2022’de üretime başlanmış ve ilk araçlar 2023 yılının Mart ayında satışa sunulmuştu.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODD) verilerine göre, Togg’un 2023 yılı toplam satışı 19 bin 583 adet olarak kaydedildi. Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding’in yüzde 19’ar, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) ise yüzde 5 ortaklığı bulunuyor.

Togg’un tasarımı için İtalyan Pininfarina, motoru için Alman Bosch, bataryası için Çinli Sio, entegrasyonu için Alman Edag, şasi sistemi için İngiliz Mira gibi lider firmalarla işbirliği yaparak araçlarını geliştirdi. Togg’un bu tedarikçilerle yaptığı işbirlikleri de şirketin kalitesini ve performansını artırmaya yardımcı oldu.

Togg, Türkiye’nin otomobil endüstrisinde önemli bir yer edinmeyi hedefleyen bir girişim olarak dikkat çekiyor. Şirketin yerli ve milli üretim hedefleri doğrultusunda yaptığı yatırımlar ve yürüttüğü projeler ile sektördeki diğer oyuncular arasında önemli bir konumda bulunuyor. Togg’un otomotiv sektöründeki ilerleyişi ve başarısı, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki potansiyelini de gözler önüne seriyor.

İstanbul Sanayi Odası’nın İSO 500 listesinde Togg’un yükselişi, Türkiye’nin otomotiv sanayisindeki potansiyeli ve büyüme hedeflerini destekler nitelikte. Togg’un sektördeki varlığı ve büyüme ivmesi, ülke ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir aktör olarak öne çıkıyor. Gelecek yıllarda Togg’un sektördeki konumu ve Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki rolü merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İSO 500 Listesine Togg da Dahil Oldu! Detaylar Haberimizde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin