1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Zonguldak’ta Maden Faciası Davası: Afgan Aileye Destek

Zonguldak’ta Maden Faciası Davası: Afgan Aileye Destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl 10 Kasım günü Kırat Mahallesi Koca Osman Sokak’taki ormanlık alanda, 50 yaşındaki Afganistan vatandaşı Mohammed Nourtani’nin yanmış cesedi bulundu. Nourtani’nin benzin dökülerek yakıldığı tespit edildiği ve ruhsatsız olarak işletilen bir maden ocağında fenalaştığı ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddiadan, Nourtani’nin maden ocağında vagon arasına sıkışarak iş kazası geçirdiği, ocağın sahipleri ve yakınlarının ruhsatsız olmasından dolayı kapatılma korkusuyla davrandığı anlaşıldı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 3’ü tutuklu 6 sanığın yargılanması devam etmektedir. Nourtani’nin ailesi, Zonguldak aşevinden aldıkları yardımlar ve yardımseverlerin destekleriyle yaşamlarını idame ettirmektedir. Aileye Zonguldak Valiliği tarafından, yürüme engelli olan Seyyid Muhammed’e protez bacak ve 13 yaşındaki Ali Rıza Nourtani’ye işitme cihazı desteği sağlanmıştır.

Afganistan’da ölüm tehdidi nedeniyle uluslararası koruma talep eden ailenin başvurusu, İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından reddedildi. Aile, bu kararı Ankara Bölge İdare Mahkemesi 10. İdari Dava Dairesi’ne taşıdı ve itiraz ederek geçici koruma statüsü talep etti.

10’uncu İdari Dava Dairesi, uluslararası korumanın amacının, zulme uğrama veya ölüm korkusu içinde bulunan bireylere koruma sağlamak olduğunu belirterek, davacının başvurusunu reddetti. Kararda, davacının ülkesine dönmek istememesinin sebebinin, iş ve barınma sorunları olduğu ve ülkesinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadığı vurgulandı. Bu nedenle itiraz reddedildi ve kararın hukuka uygun olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zonguldak’ta Maden Faciası Davası: Afgan Aileye Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin