1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bayraktar TB3: Yerli Motorla Rekor Kırdı!

Bayraktar TB3: Yerli Motorla Rekor Kırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3, test sürecine başarıyla devam ediyor. 27 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyet’in 100. yılına armağan olarak gerçekleştirdiği ilk uçuşunun ardından çeşitli irtifalarda sistem tanımlama ve performans testlerini başarıyla sürdüren milli SİHA, en yüksek irtifaya çıkarak başarısını taçlandırdı.

Bayraktar TB3 SİHA, Edirne’nin Keşan ilçesindeki Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen uçuşta 36.310 feet irtifaya çıkarak Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladı. Havalanan milli SİHA, TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla uçtu ve kritik bir eşiği daha aşmış oldu.

Bayraktar TB3 SİHA, Tekirdağ Çorlu’da başlayan ve Keşan ilçesinde devam eden testlerde ilk kez 1 Haziran 2024 tarihinde rampadan havalanarak TCG Anadolu’nun güvertesindeki şartlarla benzerlik gösteren pist üzerinde başarılı bir test gerçekleştirdi. Test kampanyası başarılı ilerleyen SİHA, gemiye çıkma kabiliyeti için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bugüne kadar gerçekleştirilen test uçuşlarında toplam 445 saat 03 dakika havada kalan Bayraktar TB3 SİHA, milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 ile ilk uçuşunu 26 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdi. ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi entegrasyonu başarıyla tamamlandı.

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak. Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, SİHA’nın TCG Anadolu gemisinde testlerine başlanması planları hakkında açıklamalarda bulundu. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine sahip olan milli SİHA, keşif, gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde yerine getirecek.

Baykar’ın tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürütmesi ve ihracattan elde ettiği gelirlerin %83’ünü oluşturması dikkat çekici. 2023 yılında 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, savunma ve havacılık sektöründe önemli bir yer edinmiştir. Şirket, ihracat lideri olarak sektördeki etkisini sürdürmekte ve dünya genelinde büyük SİHA projelerine imza atmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayraktar TB3: Yerli Motorla Rekor Kırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin