1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Milli SİHA Bayraktar TB3, Keşan’da 36.310 Feet İrtifaya Ulaştı: İşte Detaylar!

Milli SİHA Bayraktar TB3, Keşan’da 36.310 Feet İrtifaya Ulaştı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından biri olan Baykar tarafından geliştirilen milli ve özgün silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3, Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testi’nde oldukça başarılı bir performans sergiledi. 27 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen ilk uçuşun ardından farklı irtifalarda yapılan testlerde önemli bir hedefe ulaşan Bayraktar TB3, yerli motorunu kullanarak 36.310 feet irtifaya ulaştı. Bu başarı, SİHA’nın kendi rekorunu kırması anlamına geliyor.

Bayraktar TB3’ün Yüksek İrtifa Sistem Performans Testi, Keşan’daki Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirildi. 36.310 feet irtifaya çıkarak testi başarıyla tamamlayan milli SİHA, TEI tarafından geliştirilen yerli PD-170 motoruyla bu önemli başarıyı elde etti. Bayraktar TB3, 45 bin 118 feet ile Baykar’ın geliştirdiği Bayraktar AKINCI TİHA’dan sonra milli havacılık tarihinin irtifa rekorunu da elinde bulunduruyor.

TCG Anadolu rampasından ilk kez havalandığı testte 12 derece eğime sahip bir rampadan kalkış yapan Bayraktar TB3, Keşan’da konuşlandırılması planlanan gemiye benzer bir pistte başarılı bir performans sergiledi. Şu ana kadar 445 saat 03 dakika havada kalan SİHA, geçen yılın Aralık ayında gerçekleştirilen uzun uçuş testinde 32 saat boyunca havada kalırken 5.700 km yol kat etti.

2024 yılında TCG Anadolu gemisinde test edilmesi planlanan Bayraktar TB3, katlanabilir kanat yapısı sayesinde kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak. Bu özelliğiyle dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak olan Bayraktar TB3, aynı zamanda görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine sahip olacak, bu da Türkiye’nin caydırıcı gücünde önemli bir artış sağlayacak.

Baykar’ın başlangıcından bu yana öz kaynaklarını kullandığı projeleri ile dikkat çekiyor. 2023 yılında savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, sektörün en büyük SİHA ihracatçısı konumunda bulunuyor. Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar AKINCI TİHA gibi ürünleriyle birçok ülkeyle ihracat anlaşması imzalayan Baykar, Türk savunma sanayisinin yurt dışında tanınmasına önemli katkılar sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli SİHA Bayraktar TB3, Keşan’da 36.310 Feet İrtifaya Ulaştı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin