1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Rusya’dan AB’ye Misilleme: 81 Avrupa Yayını Engellendi!

Rusya’dan AB’ye Misilleme: 81 Avrupa Yayını Engellendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya, Avrupa Birliği’nin Rus medya organlarına uyguladığı yasaklara karşılık olarak 81 Avrupa yayın organını engelledi. Bu adım, 27 AB ülkesinden gelen kamu yayınları, dergiler ve gazetelere Rusya’da ulaşımı engellemeyi içeriyor. Rusya’nın aldığı karar, AB’nin 17 Mayıs tarihinde Rus yayın kuruluşları Avrupa’nın Sesi, RIA Novosti, Izvestia ve Rossiyskaya Gazeta’yı engellemesinin yansıması olarak değerlendirildi. Rus hükümeti, bu kararın “orantılı karşı önlemler” olarak uygulandığını belirtti. Brüksel, söz konusu yayın kuruluşlarını “Rus propagandasını ve Ukrayna’ya karşı saldırganlığı desteklemekle” suçlamıştı.

Rusya’nın kara listeye aldığı basın kuruluşları arasında Politico, EU Observer, İrlanda RTE, Fransız Le Monde gazetesi, Alman Der Spiegel dergisi gibi önemli yayınlar bulunuyor. Ayrıca, İtalyan kamu yayıncısı Rai ve La Repubblica gibi yayın kuruluşları da kısıtlamaya tabi tutuldu. İtalya Dışişleri Bakanlığı, bu kararı sert bir şekilde eleştirerek, “şiddetli, yıkıcı ve yasadışı bir savaşın sonuçlarını değiştiremeyeceğini” bildirdi.

ABD, Rus hükümetini “kendi halkının gerçekleri duymasından korkmakla” suçladı. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, Rusya tarafından finanse edilen propagandist kuruluşların bağımsız medyadan farklı olduğunu vurgulayarak, Rus medyasının dezenformasyonu yaymak amacıyla kullanıldığını belirtti. Moskova ise, Rus medya kuruluşlarına yönelik kısıtlamaların kaldırılması durumunda yayın engelini sonlandırmayı düşünüldüğünü açıkladı.

Rusya, Rus devlet destekli haber kanalı RT’nin AB’de yayın yapma lisansını Şubat 2022’de Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunmasının ardından iptal etti. Aynı dönemde, Rusya, Batılı web sitelerine erişimi kısıtlamış ve BBC gibi birçok medya kuruluşunu “yanlış bilgi yaymakla” suçlayarak sansür uygulamıştı. Bu gelişmeler, Rusya ile Avrupa Birliği arasındaki medya ilişkilerinde gerilime sebep oldu ve uluslararası kamuoyunda endişe yarattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’dan AB’ye Misilleme: 81 Avrupa Yayını Engellendi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin