1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Adalet Sarayı Saldırısında Tutuklanan Avukat Didem Baydar Ünsal Serbest Bırakıldı!

İstanbul Adalet Sarayı Saldırısında Tutuklanan Avukat Didem Baydar Ünsal Serbest Bırakıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Adalet Sarayı C Kapısı’nda 6 Şubat tarihinde gerçekleşen saldırıda DHKP-C’li teröristler Emrah Yayla ve Pınar Birkoç tarafından hain bir silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Dilfiraz Karataş hayatını kaybederken, 3’ü polis 6 kişi yaralanmıştı. Bu saldırıya ilişkin soruşturma sonucunda tutuklanan Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukat Didem Baydar Ünsal hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede saldırıya ilişkin detaylar ve içeriden gelen bilgilere yer verildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan üç örgüt üyesinin ifadelerinde, Ünsal’ın örgüt üyelerini cezaevinde ziyaret edip talimatlar ilettiği iddiaları bulunmaktadır.

İddianamede ayrıca Didem Baydar Ünsal’ın ifadesine de yer verilmiştir. Ünsal, 2017 yılında örgüte yardım suçundan tutuklanıp yargılandığını ve cezaevinde uzun bir süre geçirdiğini belirtmiştir. Aynı zamanda Emrah Yayla’nın vekaletinin kendisinde olduğunu ancak sadece bir kez cezaevinde ziyaret gerçekleştirdiğini, diğer örgüt üyesi Pınar Birkoç ile de herhangi bir irtibatının olmadığını ifade etmiştir.

Didem Baydar Ünsal hakkında hazırlanan iddianamede, DHKP-C terör örgütünün Halkın Hukuk Bürosu içerisinde faaliyet yürüttüğü iddiası bulunmaktadır. Ünsal’a ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 5 ila 10 yıl arası hapis cezası istenmektedir. Mahkeme, bu dosyayı başka bir dosya ile birleştirme kararı almıştır. Duruşmada Didem Baydar Ünsal hakim karşısına çıkmış ve tahliye edilmiştir. Bu olay hakkında detaylı soruşturma devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Adalet Sarayı Saldırısında Tutuklanan Avukat Didem Baydar Ünsal Serbest Bırakıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin