1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Karaiçi’de 40 Dereceyi Aşan Sıcaklar 6 Günde 568 Kişinin Ölümüne Yol Açtı!

Karaiçi’de 40 Dereceyi Aşan Sıcaklar 6 Günde 568 Kişinin Ölümüne Yol Açtı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pakistan’ın Sindh eyaletine bağlı Karaiçi kentinde yaşanan aşırı sıcaklar, son 6 günde 568 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kentte hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkması ve yüksek nemin etkisiyle meydana gelen sıcak çarpmaların artmasıyla, ölümler de hızla artış gösterdi. Ambulans servisi Edhi tarafından yapılan açıklamada, her gün 30-40 kişinin cenazesinin morga getirildiği belirtildi ancak son 6 günde ölenlerin sayısının 568’e ulaştığı aktarıldı.

Karaiçi Sivil Hastanesi’nin acil servis biriminin başındaki Dr. Imran Sarwar Sheikh, pazar gününden perşembeye kadar hastaneye sıcak çarpması geçiren 267 kişinin başvurduğunu ve bu kişilerden 12’sinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Dr. Sheikh, hastaneye gelenlerin genellikle dışarıda çalışan kişiler olduğunu ve özellikle 60’lı ve 70’li yaşlarda olduğunu belirtti. Ancak aralarında 45 yaşında ve hatta 20’li yaşlarında bir çiftin de olduğunu söyleyen Dr. Sheikh, bu sıcak havalarda bol su içilmesi ve hafif kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Sıcak hava dalgasının etkisini gösterdiği Pakistan’da aşırı sıcaklar nedeniyle serinleme merkezleri ve kamplar kurulmuştu. Ancak, sıcak hava dalgasının hayatları tehdit etmeye devam ettiği ve ölümlerin artarak devam ettiği belirtiliyor. Karaçi kentinde sıcak hava dalgasından etkilenen 568 kişinin ölümü, bu durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından yapılan haberde, sıcak hava şartları nedeniyle yetkililerin uyarılarının önemine vurgu yapılırken, halkın bu tür durumlarda dikkatli olması gerektiği belirtiliyor. Özellikle açık alanda çalışan kişilerin bol su içmeleri ve aşırı güneş ışığından korunmaları gerektiği vurgulanıyor. Son yaşanan olaylar, sıcaklar karşısında alınması gereken tedbirlerin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karaiçi’de 40 Dereceyi Aşan Sıcaklar 6 Günde 568 Kişinin Ölümüne Yol Açtı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin