1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Türkiye’de ikinci el araç pazarında satışlar düşüşte: İşte detaylar!

Türkiye’de ikinci el araç pazarında satışlar düşüşte: İşte detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 düşüşle 160 bin 811 adet olarak gerçekleşti. Indicata’nın raporuna göre, çevrim içi mecralarda mayıs ayında 411 bin 203 kurumsal ilan yayınlandı. Geçen seneye göre ilan sayısında yüzde 26, bir önceki aya göre ise yüzde 17 artış yaşandı. Mayıs ayında yayınlanan ilanların yüzde 39’u olan 160 bin 811 adet araç satıldı, bu da satış adetlerinde geçen seneye göre yüzde 7 düşüş olduğunu gösterdi.

İkinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında yapılan analize göre, mayısta perakende fiyatlar bir önceki aya göre ortalama yüzde 0,35 düşüş gösterdi. Ancak yıl başından itibaren fiyatlar yüzde 1,89 arttı. Motor tipine göre incelendiğinde, geçen ay en çok satılan araçlar 95 bin 161 adet ile dizel modeller oldu. Onları 58 bin 938 adetlik satışla benzinli araçlar takip etti. Oto gazlı araç satışları ise 4 bin 86 adet olarak gerçekleşti. Hibrit otomobil satış sayısı 1300 iken, elektrikli otomobil satışları ise 1326 adet oldu. 2023 yılında mayıs ayında 710 adet ikinci el elektrikli otomobil satılmıştı.

Mayıs ayında ikinci el araçların ortalama satış hızı 48 gün olarak belirlendi. Fiat marka araçlar, ortalama 41 günle pazar ortalamasından 7 gün daha hızlı satarak dikkat çekti. Mercedes-Benz ve BMW markalı araçlar ise 60 günlük satış süreleri ile en yavaş satılan araçlar oldu. Türkiye’deki ikinci el çevrim içi araç pazarının genel trendleri, satış adetleri, fiyat değişimleri ve araç türlerine göre satışlar üzerinde değişiklikler göstermektedir. Bu veriler, ikinci el araç pazarındaki hareketliliği ve tüketici tercihlerini yansıtmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de ikinci el araç pazarında satışlar düşüşte: İşte detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin