1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bahçelievler’de facia! Yedi katlı bina çöktü

Bahçelievler’de facia! Yedi katlı bina çöktü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükçekmece’de 2 Haziran tarihinde yaşanan bir binanın çökmesinden sonra dün gece Bahçelievler’de yedi katlı bir bina çöktü. Zafer Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 40 kişinin yaşadığı binada, kolonlardan ses gelmesi üzerine sakinler tarafından boşaltıldı ve bu sayede ölen ya da yaralanan olmadı. Binanın ilk üç katı çökerken diğer katlar ayakta kaldı. Binaya 1980 yılında dört katlı olarak ruhsat verilmiş, ancak 1994’te kaçak yollardan üç kat ilave edildiği belirlendi.

Binada yapılan incelemelerde Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Koçak, niteliksiz ve kalitesiz bir imalatın olduğunu belirterek, kolonlarda betonun dışına çıktığını ve demirlerin yetersiz olduğunu söyledi. Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkan ise yapılan betonun ve demirin yetersizliği nedeniyle bu tür binalardan binlercesinin olduğunu ifade etti.

Apartman sakinlerinden Sabahattin Kuzu ve diğer kiracılar, binalarının çürük olduğunun farkında olmadıklarını belirtti. Prof. Dr. Koçak, kolonlarda betonun demirin dışına çıkmaması gerektiğini belirtti ve burada betonun parçalandığını gördüklerini söyledi. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz ise kiracıların haklarının deprem sigortası konusunda olduğunu ve mal sahibinin sorumluluğunun ayıba karşı olduğuna değindi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, binanın yıkılma riski taşıdığının kendilerine bildirilmediğini belirtti. İBB yetkilileri ise binanın aniden yıkılma riski taşıyan 1559 binadan biri olmadığını açıkladı. Çevredeki binalarda da inceleme yapılırken, zarar gören iki bina tedbiren boşaltıldı. Bahçelievler’de bulunan diğer bir apartmanda da çatı ve balkon bölümü çöktü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçelievler’de facia! Yedi katlı bina çöktü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin