1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’den dikkat çeken açıklama: 2026’da erken seçim olabilir

CHP’den dikkat çeken açıklama: 2026’da erken seçim olabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında erken seçim talebinde bulunmamış olsa da, parti içinde 2026 baharında erken seçim olabileceği konuşulmaktaydı. Parti yetkilileri, “Biz zaten seçime hazırız. Bir muhalefet partisi seçim isterse, biz de normal seçim kampanyası içinde çalışıyoruz” şeklinde değerlendirme yapıyorlardı. Dün, Özel’den erken seçimle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

TBMM’de eski bakanlardan Yaşar Yakış için düzenlenen cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, erken seçimin halkın isteğiyle gerçekleşebileceğini belirtti. Özel, CHP’nin birinci parti konumunu koruduğunu ve erken seçimin halkın isteğine bağlı olduğunu dile getirdi. Özel’e göre, 5 yıllık süre dolmadan ortasında erken seçim olabilir ve bu durum 1.5 yıl sonrasında gerçekleşebilir.

Özel, “normalleşme” ve “yumuşama” konularına da değindi. Normalleşmenin devam ettiğini belirten Özel, milletin normalleşmeden memnun olduğunu ve muhalefetten yumuşama beklentisi içinde olunmaması gerektiğini vurguladı.

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için TBMM’de cenaze töreni düzenlendi. Törene Yakış’ın ailesi, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP lideri Özel, eski TBMM Başkanları ve diğer birçok milletvekili katıldı. Yaşar Yakış’ın cenazesi, Düzce’de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Osmaniye Mezarlığı’nda defnedildi. – ANKARA Milliyet

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’den dikkat çeken açıklama: 2026’da erken seçim olabilir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin