1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İranlılar Türkiye’de Sandık Başına Gitti – Van’da Oy Kullanma Heyecanı!

İranlılar Türkiye’de Sandık Başına Gitti – Van’da Oy Kullanma Heyecanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de yaşayan İranlılar, ülkelerinde gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitmek üzere harekete geçti. İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin hayatını kaybetmesinin ardından seçim kararı alındı. 14’üncü dönem Cumhurbaşkanlığı seçimine 4 adayın katıldığı belirtildi. Seçim, İranlıların yanı sıra yurt dışında yaşayan İranlılar için de geçerliydi. Bu kapsamda, Türkiye’de yaşayan İranlılar, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum, Trabzon ve Van’da 8 ayrı şehirde sandık başına gitti.

Türkiye’de yaşayan İranlılar, sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi için 18.00’a kadar süreleri olduğunu öğrendiler. Ancak, katılımın yoğun olması halinde seçim süresinin uzayabileceği konusunda uyarıldılar. İranlılar, oy kullanma işlemi için heyecanlı ve umutluydu. Van’daki İranlılar, Ticaret ve Sanayi Odası’nda kurulan sandıklarda oy kullanırken, seçim sürecine ilişkin olumlu düşüncelerini dile getirdiler.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, İran İslam Cumhuriyeti’nde önemli bir seçimin gerçekleştirildiğini belirtti. Bu seçim nedeniyle Türkiye’de 7 kentte 8 sandık kurulduğunu ve Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu sürece ev sahipliği yaptıklarını ifade etti. İranlılar, Türkiye’de bulundukları süre zarfında ülkelerindeki seçimlere katılarak, demokratik haklarını kullanma fırsatı bulduklarını dile getirdiler.

İranlıların oy kullanma sürecindeki umutlu ve heyecanlı tavırları, dışarıdan bakıldığında dikkat çekiciydi. Oy kullanma işlemi sırasında oluşan kalabalık, seçimin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye’de bulunan İranlıların bu demokratik süreçte aktif rol almaları, ülkelerine duydukları özlemi ve bağlılığı da gösteriyordu. Seçim sürecinde yaşanan bu heyecan ve umut, İranlıların demokratik süreçlere olan inancını ve katılımını güçlendirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İranlılar Türkiye’de Sandık Başına Gitti – Van’da Oy Kullanma Heyecanı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin