1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Beyaz Eşya Fiyatları 5 Yılda 5’e Katlandı, Tüketici Ne Yapacak?

Beyaz Eşya Fiyatları 5 Yılda 5’e Katlandı, Tüketici Ne Yapacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son 5 yılda beyaz eşya sektöründe fiyatlar 5’e katlandı. Profilo Türkiye Kıdemli Satış Direktörü Mustafa Işkıncı ise büyük üreticilerin fiyatlarda frenli gittiğini belirtiyor. Maliyetleri tamamen yansıtmaları durumunda etiketlerin iki kat üstünde fiyat olması gerektiğini ifade ediyor.

Yüksek enflasyon nedeniyle çeyiz alışverişlerinde de erken bir artış yaşanıyor. Işkıncı’ya göre, beyaz eşyalar artık daha sonra teslim alınmak üzere alınıyor ve çeyizlik alışverişler yüzde 15’e kadar çıkmış durumda. Profilo olarak her yıl pazar paylarını artırdıklarını belirten Işkıncı, hedefledikleri 100 mağazanın 64’ünü bu yıl açtıklarını ve son 5 yılda pazar paylarını yüzde 25 artırdıklarını söylüyor.

Profilo Türkiye Kıdemli Satış Direktörü Mustafa Işkıncı’ya göre, dünya genelinde ortalama 500 milyon, Türkiye’de ise 9-10 milyon adet beyaz eşya pazarı bulunuyor. Son 5 yılda Profilo mağazalarında ortalama metrekare büyüklüğünün 80 metrekareden 150 metrekareye yükseldiğini belirten Işkıncı, sektördeki büyümeye dikkat çekiyor.

Öte yandan Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, iktidarın hazırladığı yeni vergi taslağını eleştirdi. Bingöl, yapılan hesaplara göre 2019’da kişi başına 1.430 dolar vergi ödenirken, 2023’te bu miktarın 2.222 dolara yükseldiğini belirtti. Vatandaşın vergi yükünün son 4 yılda dolar bazında yüzde 55.4 arttığını vurgulayan Bingöl, “Vatandaş varını yoğunu vermiş, dolar bazında bile 4 yıl önceye göre yüzde 55.4 daha fazla vergi ödemiş. Vatandaştan daha neyini vermesini bekliyorsunuz?” şeklinde eleştiride bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beyaz Eşya Fiyatları 5 Yılda 5’e Katlandı, Tüketici Ne Yapacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin