1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Amatör balıkçı bir anda mahsur kaldı! İşte kurtarma operasyonu detayları

Amatör balıkçı bir anda mahsur kaldı! İşte kurtarma operasyonu detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orduyeri Mahallesi Çağlayan mevkiinde meydana gelen olayda, amatör balıkçı Hüseyin Conkur, oltasıyla ırmaktaki bir kayanın üzerine çıkarak balık tutmaya başladı. Ancak, Bartın-Karabük yolu Derbent köyünde bulunan Kirazlıköprü Barajı kapaklarının açılmasıyla birlikte ırmaktaki su seviyesi aniden yükseldi. Kaya üzerinde mahsur kalan Conkur, çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istedi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine polis ekipleri, AFAD ekipleri ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Ancak, sudaki akıntı nedeniyle AFAD ekipleri, Conkur’a ulaşmakta güçlük çekti. Yaklaşık yarım saatlik bir çalışmanın ardından balıkçı, bot yardımıyla kıyıya çıkarıldı. Hüseyin Conkur, ırmaktaki su seviyesinin ani bir şekilde yükselmesi nedeniyle yüzme bilmediği için korktuğunu belirterek, ekiplere teşekkür etti.

Balıkçının kurtarılmasıyla olay sona ererken, çevredeki vatandaşlar da rahat bir nefes aldı. Su seviyesinin aniden yükselmesiyle oluşan tehlikeli durumda, hızlı müdahale sayesinde olumsuz bir sonuç yaşanmadı. Hem olay yerindeki vatandaşlar hem de kurtarma ekipleri, işbirliği içinde hareket ederek Hüseyin Conkur’u güvenli bir şekilde kurtarmayı başardılar. Herkesin sağ salim kurtulması, çevredekileri sevindirdi ve rahatlattı.

Bu tür olayların önüne geçebilmek için, ırmak kenarlarında balık tutma gibi riskli aktivitelerin dikkatli bir şekilde yapılması gerektiği bir kez daha vurgulandı. Doğa ile iç içe olmanın keyfini çıkarırken güvenliğin de ön planda tutulması gerektiği hatırlatılarak, benzer durumların tekrar yaşanmaması temennisinde bulunuldu. Herkesin birbirine yardım ettiği, hızlı müdahale ve koordinasyonunun önemli olduğu bu olayda ise, şans eseri her şeyin yolunda gitmesi sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amatör balıkçı bir anda mahsur kaldı! İşte kurtarma operasyonu detayları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin