1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara’da Emniyet Mensupları Hakkında Şok İddianame

Ankara’da Emniyet Mensupları Hakkında Şok İddianame

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gizli tanık soruşturması kapsamında 6’sı emniyet mensubu olmak üzere toplam 11 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianame, Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, eski Şube Komiserleri Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ve Metehan İlkyaz ile Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik şüpheli olarak yer aldı.

İddianamenin kabul edilmesi durumunda Öner, “görevi kötüye kullanma”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “suçluyu kayırma” suçlarından 2 yıldan 11 yıla kadar, diğer emniyet mensubu şüpheliler ise aynı suçlar ile birlikte “tanığı etkilemeye teşebbüs” suçundan 4’er yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Sivil şüphelilerden Kopuk, “tanığı etkilemeye teşebbüs” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar; Kaçan, Çotuk, Kubat ve Sertçelik ise “suçluyu kayırma” suçundan 6’şar aydan 5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Başsavcılık, şüpheliler hakkındaki “suç için anlaşma” suçundan yürütülen soruşturmayı ayırarak, ayrı bir soruşturma numarası altında devam ettirme kararı aldı. Ayrıca Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının sanığı olan Serdar Sertçelik hakkındaki soruşturmayı savunmasının alınamaması nedeniyle ayırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Emniyet Mensupları Hakkında Şok İddianame
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin